0

Keresés:

Idegen nyelvű könyvek webáruház

 • Október 23-ára emlékezünk

  Október 23-ára emlékezünk

  A hosszú hétvégén emlékezzünk azokra, akik ki mertek állni, fel merték a szavukat emelni, a tömegek élére mertek állni.

  Bővebben  

 • Örülj, hogy lány!

  Örülj, hogy lány!

  Örülj, hogy lány, mert, október 11-én van a Lány gyermekek világnapja. Sokan nem örülnek, ha lányuk születik, mert ők "csak" lányok és nem fiúk. Nem viszi tovább az apa nevét, nem lehet vele azt csinálni, amit egy fiúval. Pedig ma már nem így van. Szóval annak is "Örülj, hogy lány!"

  S hogy erre a UNICEF szerint miért van szükség erre a napra? Mert sok társadalomban a lányok, nők, asszonyok még mindig csak másodrendű állampolgároknak számítanak.

  Bővebben  

 • Kit köszönt ma a Google? - ma van Szabó Magda 100. születésnapja

  Kit köszönt ma a Google? - ma van Szabó Magda 100. születésnapja

  A Google kép természetesen Az ajtó című regényére utal, akik erre tippeltek, helyesen tették.

  Bővebben  

 • Irodalmárok és leendő irodalmárok figyelmébe

  Irodalmárok és leendő irodalmárok figyelmébe

  Elkezdődött, vagy a napokban elkezdődik az egyetem is. Az Oxford University Press hatalmas választékot kínál a felsőoktatásban tanulóknak.Most az egyik népszerű értelmező szótár negyedik kiadását szeretnénk figyelmükbe ajánlani.

   

  Bővebben  

 • Mobile Learning - Into the Classroom sorozat

  Mobile Learning - Into the Classroom sorozat

  Új kihívásokkal szembesülnek a tanárok: új és még újabb eszközök használatát kell megtanulniuk, (a gyerekek már sokszor jobban ismerik náluk) speciális nevelési igényű gyerekek, akiket ugyanúgy meg kell tanítaniuk.

  Bővebben  

 • Régi kedvencek, új filmek - félelem és rettegés

  Régi kedvencek, új filmek - félelem és rettegés

  "Szörnyen jó horror lett az új  Az '" - állítják a kritikák.Visszatért a Bohóc, hogy halálra rémítsen mindenkit.Eltűnnek a gyerekek az álmos kisvárosből, és néhány kivételtől eltekintve, nem is kerülnek meg soha többé.

   

   

  Bővebben  

 • Small Great Things - Jodi Picoult és mások

  Small Great Things - Jodi Picoult és mások

  Nyári olvasmányok, de nem feltétlenül könnyedek.

  Nyaralásra, a tengerpartra, hegyekben, vagy este a kertben, ha enyhült kicsit a meleg, szívből ajánljuk olvasásra az utóbbi időkben megjelent irodalmi slágereket.

  Bővebben  

 • Harry Potter 20 éves! Gyűjtők és fanatikusok, figyelem!

  Harry Potter 20 éves! Gyűjtők és fanatikusok, figyelem!

  No persze nem a szemünk előtt felnőtt Harry Potter ünnepli most a születésnapját!  20 éve, 1997. június 26-án jelent meg a Harry Potter és a bölcsek köve Angliában, és még senki nem tudta, mekkora siker lesz.. Népszerűsége töretlen azóta is, rengeteg új borítóval újabb és újabb kiadások jelentek meg a regényfolyamból. Kiegészítő kötetek, filmek és videójátékok készültek Harry életéből (vagy még a megszületése előtti időkből),  rajongók milliói pedig különféle oldalakon csoportosulnak,és osztják meg egymással az információikat a témában.

  Bővebben  

 • Victor Hugo ünneplése

  Victor Hugo ünneplése

  Ma ünnepeljük a világhírű költőt, romantikus regény- és drámaírót, emberjogi aktivistát és államférfit, annak kapcsán, hogy ezen a napon jelent meg A nyomorultak (Les Misérables) című regényének utolsó fejezete.

  Bővebben  

 • Man Booker díjas írók művei a Librotrade kínálatában

  Man Booker díjas írók művei a Librotrade kínálatában

  A Nemzetközi Man Booker Díj egy nagyon rangos nemzetközi könyves elismerés, melyet olyan élő, kortárs íróknak ítélnek oda, akik a fikciós irodalom területén alkotnak. Idén az elismerést az izraeli David Grossman kapta, a szintén izraeli Amos Oz (aki egyéb iránt jó barátja) elől elorozva. A díjazottak között va egyéb iránt a 2013-ban irodalmi Nobel Díjat kapott Alice Munro (2009), Philip Roth, vagy a magyar Krasznahorkai László (2015).

  Bővebben  

 • Bloomsday, Ulysses, Szombathely..és Joyce!

  Bloomsday, Ulysses, Szombathely..és Joyce!

  Ismét itt a Bloomsday, június 16.!  James Joyce - és a XX. század - egyik legjelentősebb művének, az Ulyssesnek a története ezen a napon történik. (Hosszú nap!)  Leopold Bloom dublini hírdetési ügynök egy napja kimondva is, de rejtetten is, finom utalásokkal, Odüsszeusz utazásaihoz hasonlít. A fejezetek címe szintén a nagy vándor útját idézi, párhuzamot vonva az ír, jelentéktelen kis emberrel. Maga a mű címe is az eposzi hős latin nevére utal, Ulysses.

   

  Bővebben  

 • Bill Bryson, a világ egyik legmókásabb embere

  Bill Bryson, a világ egyik legmókásabb embere

  Az amerikai születésű író a non-fiction múfaj egyik jeles képviselője, újságíró, tudományos ismeretterjesztő, író.humorista. Az őt körülvevő szűkebb és tágabb világot írja meg műveiben, amelyek letehetetlenek, és egyidejűleg folytonos nevetésre késztetik az embert.

  Bővebben