0

Keresés:

A Boy Made of Blocks : Autizmus a szépirodalomban - ajánlat mindenkinek

Stuart Keith  könyve most jelent meg az elmúlt év végén. A szerző megszállott PC játékos, rengeteg ír a játékokról. Előszőr szaklapokban írt csak, de jelenleg már a Guardian szerkesztőjeként is dolgozik a témában.

Egyik fia autista, ezért nagy kihívás volt számára, hogy valamiképpen megtalálja vele a kapcsolatot. Nagyon sok videójátékot próbáltak  együtt, ezekből különösen a Minecraft vált be, ez segítette őket közelebb egymáshoz.

Nem meglepő módon ebben a könyvben is autista kisgyerek szerepel, Sam. Adva van egy szerető család: Jody, a mama, Alex, a papa, de valami mégsem úgy működik, ahogy kellene. Alex nagyon szereti Samet, de nem érti őt. Sam számára a világ nehezen, vagy egyáltalán nem érthető. És akkor Alex, aki már régen elfelejtette, hogyan kell játszani, elkezdi Samet Minecraftra tanítani.. és lassan-lassan  mind magukat, mind egymást kezdik egyre alaposabban felfedezni. A szerzővel  itt olvashatnak interjút a könyvről . ( a szerző képe saját Twitter oldaláról van)

Keith Stuart Twitter képe

Az autizmus  ma is sokszor egyenlő a megbélyegzéssel sokan nem ismerik, félnek tőle. Nagy kihívás mind a szülőknek, mind az orvosoknak, és legjobban az érintetteknek. Az Esőember óta mindenki tud már valamit róla, de nem eleget. Akit érdekel a téma, de nem szakkönyvet szeretne róla olvasni, szeretettel ajánljuk Mark Haddon könyvét A Curious Incident of The Dog In The Night-Time  ma már klasszikusnak számít, egy 15 éves fiú szemszögéből mesél el egy valóban különös történetet, bűnügyi szállal.

Kihagyhatatlan Graeme Simsion ausztrál író és fejlesztőmérnök 2 könyve, a Rosie Project és a Rosie Effect. Főhöse, Don Tillman, genetikus professzor, nagyon okos. „Egész ​életemben azért kritizáltak, mert állítólag nincsenek érzelmeim – mintha ez valami végzetes hiányosság lenne." Don  Asperger-szindrómás, furcsa, mégis elbűvölő. A nőknél azonban nincsen sikere, agya nincs romantikára „drótozva", noha szerinte logikusan „nők széles skáláját kellene vonzania". Nagyon mulatságos, és megható regény,és noha természettudós írta, az év romantikus könyvének is megválasztották szülőhazájában. (kép forrása:Wikipedia)

A könyveket megvásárolhatja most azonnal webáruházunkban, megtekintheti személyesen is a Librotrade  raktárában, vagy megvásárolhatja a boltjainkban.

 • The Boy Made of Blocks

  The Boy Made of Blocks

  Stuart,Keith
  Kiadó: Little Brown Group Uk
  Discover a unique, funny and moving debut that will make you laugh, cry and smile. Meet thirtysomething dad, Alex He loves his wife Jody, but has forgotten how to show it. He loves his son Sam, but doesn't understand him. Something has to change. And heneeds to start with himself. Meet eight-year-old Sam Beautiful, surprising, autistic. To him the world is a puzzle he can't solve on his own. But when Sam starts to play Minecraft, it opens up a place where Alex and Sam begin to rediscover boththemselves and each other ...Can one fragmented family put themselves back together, one piece at a time? Inspired by the author's experiences with his own son, A Boy Made of Blocks is an astonishingly authentic story of love, family and autism.
  Tovább
  ISBN: 9780751563290
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 325 Ft

  2 826 Ft(15%)

 • The Rosie Effect

  The Rosie Effect

  Simsion Graeme
  Kiadó: Penguin Books Ltd.
  Forty-one-year-old geneticist Don Tillman had never had a second date before he met Rosie.Now, living in New York City, they have survived ten months and ten days of marriage, even if Don has had to sacrifice standardized meals and embrace unscheduled sex.But then Rosie drops the mother of all bombshells. And Don must prepare for the biggest challenge of his previously ordered life - while dodging deportation, prosecution and professional disgrace.Is Don Tillman ready to become the man he always dreamed of being? Or will he revert to his old ways and risk losing Rosie for ever?
  Tovább
  ISBN: 9781405918060
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 910 Ft

  2 474 Ft(15%)

 • The Rosie Project

  The Rosie Project

  Simsion Graeme
  Kiadó: Penguin Books Ltd.
  ,,Egész életemben azért kritizáltak, mert állítólag nincsenek érzelmeim - mintha ez valami végzetes hiányosság lenne.Don Tillman, az Asperger-szindrómás, furcsa, mégis elbűvölő és igen sikeres genetikusprofesszor számos kudarc után arra a következtetésre jut, hogy agya nincs romantikára ,,drótozva, noha szerinte logikusan ,,nők széles skáláját kellene vonzania. Ámamikor idős szomszédasszonya, Daphne meggyőzi, hogy értékelje át a lehetőségeit, Don a maga rendezett, tényekre építő módján belefog a feleségprojektbe. Kidolgoz egy kérdőívet, amelynek segítségével megtalálhatja a tökéletes társat: azt a megbízható,absztinens, nem dohányzó nőt, aki beleillik fegyelmezett életébe...A Rosie-projekt egy végtelenül szórakoztató utazás az enyhén autisztikus Don világába, aki egyszerre kacagtató és szívszorító csetlés-botlása során többet tud meg önmagáról, mint amennyit valaha lehetségesnek gondolt.Graeme Simsion új-zélandi születésű ausztrál író megható és ironikus regénye immár több mint 40 országban ejti rabul a humoros kalandokra éhes olvasókat.
  Tovább
  ISBN: 9781405915335
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 655 Ft

  2 257 Ft(15%)

 • The Curious Incident of The Dog In The Night-Time *

  The Curious Incident of The Dog In The Night-Time *

  Haddon,Mark
  Kiadó: Random House,Uk
  A tizenöt éves Christopher autista: nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, de nagyon keveset az emberi érzelmekről. Nem szereti, ha hozzáérnek, és nem hajlandó megérinteni semmit, ami sárga vagy barna. Űrhajós szeretne lenni, de még sohasemjárt a szülei nélkül az utcájukon túl. És alighanem ő a világirodalom egyik legkülönösebb nyomozója - egy este ugyanis a szomszédasszony kutyáját döglötten, vasvillával átszúrva találja a kertben, és elhatározza, hogy kinyomozza, ki ölte meg. Ígykezdődnek Christopher különös kalandjai, melyek során nemcsak a kutya gyilkosának kilétére derül fény, hanem ennél jóval fontosabb dolgokra is, amelyek sok mindent megváltoztatnak mind az ő, mind a szülei életében. Mark Haddon bámulatos beleérzésselábrázolja az autista fiú végtelenül racionális gondolkodását, sajátos érzelemvilágát, s könyve izgalmas és megható olvasmány lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az angliai Oxfordban élő Mark Haddon tizenöt gyerekkönyv szerzője, emellettillusztrátor és forgatókönyvíró. A kutya különös esete az éjszakában első felnőtteknek (is) szóló könyve, amely az elmúlt időszak egyik legnagyobb világsikere, és Angliában megkapta az év legjobb gyerekkönyvének járó díjat.
  Tovább
  ISBN: 9780099470434
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 180 Ft

  1 853 Ft(15%)