0

Keresés:

A hét könyve - The Chalk Artist

A hét könyve - The Chalk Artist

Milyen színű a valóság?

Fiatal, kreatív és borús szívű. Collin élete nem a kívánt pályán halad. A főiskolát otthagyva "szolgálatot" végez: munkaidejében egy étteremben tányérokat cipelve, szabadidejében városának utcáit díszítve, elvarázsolva a járókelőket, ahogy krétáját, mint aranyélű pengét megragadva sebet szakít a csüggedt, közönyös aszfalton. Megállásra késztetik azt, aki elhalad mellettük: a kirajzolódó minták végtelen bonyolultsággal borulnak egymásra, a szikrázó színek vibráló, izzó fényvilágot csiholnak - legalábbis amíg a művész egy suhintással el nem törli azt. 
Valamennyi alkotás ugyanis - ahogy Collin életében minden más is - csak átmeneti. 


Nina egy videójáték-gyártó cég szupergazdag vezérigazgatójának lánya. Ugyan nem szorulna rá egy egyszerű polgári állásra, ő mégis szeretne visszaadni valamit a közösségnek, így a helyi állami középiskolába szegődik angol tanárnak - nem egy naív teremtés, mégis meglepi őt a rengeteg kihívás és megpróbáltatás, amellyel a hétköznapokban találkozik.

Miután a két fiatal útja összefonódik, hamar próbára is teszi őket a sors.

Allegra Goodman regényében több fontos társadalmi jelenséggel is találkozhatunk: számba veszi a pedagógusi hivatás viszontagságos természetét (külön tisztelettel adózva saját tanárainak, lásd az ajánlót), rámutat, hogy a földrajzi közelség ellenére - a szociális egyenlőtlenségek eredményeként - milyen mélyen eltérhetnek egyes családok körülményei és így egyes gyermekek életkezdési esélyei, és különös precizitással írja le a modern generációk keserű bolyongását a virtuális valóság útvesztőiben, mindezt egy tündöklő szerelmi szállal csokorba fogva. Ahogy a Wall Street Journal írja: "Ésszel és együttérzéssel átszőve kápráztat el."

Egy fontos kérdést érdemes magunkkal vinni a mű olvasásához - természetesen kiterjesztve mindenre, amit az ember magából a világnak ad. 
Melyik művésznek lehet igaza: amelyik művének állandóságára vagy éppen a pillanatnyiságára törekszik?

 • The Chalk Artist

  THE CHALK ARTIST

  GOODMAN,ALLEGRA
  Kiadó: ATLANTIC BOOKS
  Collin is young, creative, and unhappy. A college dropout, he waits tables and spends his free time beautifying the streets of his hometown, with a box of chalk. Collin's art captivates passers-by with its vibrant colours and intricate lines - until them
  Tovább
  ISBN: 9781786490902
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 540 Ft

  3 009 Ft(15%)