0

Keresés:

A modern kori Dekameron

A modern kori Dekameron

My life is a result of your decisions!

Már könyváruházunkban is elérhető a The New York Times gondozásában kiadott Decameron Project, amely Boccaccio klasszikusának jelenkori köntösbe bújtatott változata a legnevesebb szerzők közreműködésével.

A mű háttere: Boccaccio novellagyűjteménye a pestisjárvány idején játszódik: a történet szereplői egy kastélyban lelnek menedékre a járvány elől, ahol éjszakánként történeteket mesélnek egymásnak életről, halálról, szerelemről,a szív dolgairól. 

A Decameron Project keretében számos híres szerző, köztük Margaret Atwood és a 2020-as National Book Award győztes Charles Yu is részt vett a novellagyűjtemény aktualizált, koronavírus-járványra írt változatának megalkotásában. A mű mementóként emelkedik a vírus által megbénított világunk lázas, kimerevített teste fölé, és rámutat, hogyan árad ki a modern művészet és építi be magába az életünket meghatározó jelenségeket. Fontos irodalmi kincs, amely emlékeztet bennünket az írott szó sajátos szerepére: mikor a valóság szürreálissá válik, csak a képzelet töltheti meg értelemmel.

 • The Decameron Project: 29 New Stories from the Pandemic

  The Decameron Project: 29 New Stories from the Pandemic

  Kiadó: SIMON & SCHUSTER
  A stunning collection of new short stories originally commissioned by The New York Times Magazine as the COVID-19 pandemic swept the world, from twenty-nine authors including Margaret Atwood, Tommy Orange, Colm Toibin, Kamilia Shamsie, David Mitchell and more, in a project inspired by Boccaccio’s The Decameron.
  Tovább
  ISBN: 9781398502147
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 750 Ft

  4 038 Ft(15%)