0

Keresés:

2017. november 14., kedd 10:17

Hachikó - Japán leghűségesebb kutyája

Hachikó - Japán leghűségesebb kutyája

Hachikó 1923-ban született a távoli Akita tartományban.Ez a hely híres volt a nagytermetű, okos akita kutyákról. A nyolc különösen szerencsés szám Japánban, és Hachikó nyolcadikként született az alomban, ez ragyogó jövőt jósolt neki. Gazdái őt szánták Ueno professzornak, aki a Tokyo Egyetemen tanított, és már régen szerett volna egy kutyát.

Hacsikó vonaton érkezett új gazdájához, ahol hatalmas szeretetben nevelték. Felnőtt korára csodájára jártak a jól nevelt, okos kutyának. A professzort minden reggel kikísérte a kutya a vonatállomásra, és minden délután 6 órakor elébe ment. Sajnos egy nap a professzor előadás közben rosszul lett, és életét vesztette. Hachikó azonban aznap is várta, másnap is várta, és 10 évig, halála napjáig minden áldott nap ott ült a Shibuya állomáson, és leste gazdája lépteit, mikor befutott a 6 órás vonat. Nem fogadott el új gazdát, a pályaudvar lett a lakhelye, itt etették az emberek, és próbálták vígasztalni. Híre ment a hűséges kutyának, mikor az országos napilap. az Asahi Shimbun is írt róla. Szobrot állítottak neki az állomás mellett, örök mementóként. A háborúban megsemmisült a szobor, de az alkotó fia újból megcsinálta. Ma is sokan meglátogatják ezt a nevezetességet, amely hírdeti a kutyák örök hűségét.

Kutyás történet rengeteg van, java részük a hűségről (is) szól. Szeretnénk még ajánlani az Oxford Bookworm sorozatban Hachikó története mellett  a híres Red Dog kalandjait is, aki buszvezető barátját veszítette el, es bejárta Ausztráliát, hogy felkutassa. Mindkét könnyített olvasmány kapható hanganyaggal együtt is. Vásárolja meg webáruházunkban, vagy boltjainkban.

 

 • Hachiko Obw Level 1

  Hachiko Obw Level 1 - Japan's Most Faithful Dog

  Kiadó: Oxford University Press
  Hachikó Japán leghíresebb kutyája, aki gazdája halála után is még éveken át várta őt a vasútállomáson - minden nap pontban hatkor, mikor befutott a vonat.Halála után szobrot helyeztek a pályaudvar elé, örök emléket állítva a hűséges kutyának, aki sosem mondott le arról, hogy gazdája még hazatér hozzá.
  Tovább
  ISBN: 9780194022675
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 100 pld felett
  Rendelhető

  Bolti ár:

  1 280 Ft

  1 088 Ft(15%)

 • Hachiko Mp3 Audio 3/E (Pack) Obw Level 1

  Hachiko Mp3 Audio 3/E (Pack) Obw Level 1

  Kiadó: Oxford University Press
  The story of Hachiko, Japan's most famous dog, begins in the early 1920s, when he comes to live in Tokyo with Professor Ueno. Hachiko loves his new master. When the professor takes the train to work every morning, Hachiko goes with him to the station -and when the professor comes home in the evening, his faithful dog is always waiting. Hachiko soon has many friends in the streets of Tokyo - people like Nobu, the young son of a food seller. Life is good for Hachiko - until one day, everything changes Here, Nobu tells the true story of Japan's most faithful dog.
  Tovább
  ISBN: 9780194022750
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  1 895 Ft

  1 611 Ft(15%)

 • Red Dog -Obw Library 2 3E*

  Red Dog -Obw Library 2 3E*

  Kiadó: Oxford University Press
  ISBN: 9780194790833
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  1 280 Ft

  1 088 Ft(15%)