0

Keresés:

2018. február 20., kedd 12:32

Három krimi, három főszereplő, három helyszín

Három krimi, három főszereplő, három helyszín

Az alábbiakban három olyan angol nyelvű krimit, thrillert ajánlunk figyelmükbe, melyek az Egyesült Államokban és az Egyeült Királyságban egyaránt vezették a bestseller listákat.

 

 

 

The Woman in the Window – A nő az ablakban

 

Egy különös történet, mégis lebilincselő thrillert tarthat a kezében az olvasó. Giliann Flynn, aki többek között a Gone Girlt is írta, mely Holtodiglan címmel futott a hazai mozikban – három szóban csak ennyit mondott A.J. Finn regényéről: „Meghökkentő, vérfagyasztó, csodálatos”.
A könyv főszereplője Anna Fox, akinek egyetlen kapcsolata a külvilággal a házának az ablaka. Anna már tíz hónapja nem hagyta el házát. Tíz hónapig bolyongott öreg New York-i lakásának szobáiban, mint egy szellem, hogy visszanyerje emlékeit. Anna nap nap után az ablakban ül, és megpróbál mindent megjegyezni, ami körülötte történik. Például, amikor Russelékat, egy tökéletesnek tűnő családot, amilyen valaha az övé is lehetett, a szomszédságba költöznek, rögtön le is rajzolja.

Ám egy este vérfagyasztó sikoly rázza fel a csendet és Anna szemtanúja lesz valaminek, valaminek, amiben senki sem hisz neki, hogy láthatta. Anna kimozdul fásultságából és úgy érzi, mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy kiderítse az igazságot, mi is történhetett valójában. De ha ki is deríti, hisznek majd neki? Egyáltalán saját maga hisz abban, amit látott?

 

 

The Whispering Room - A suttogó szoba

 

Másodjára egy igazi Dean Koontz bestseller a The Whishpering Room, melynek mottója: 'Harcolj, vagy meghalsz!”

„Teljesítsd be a végzeted!” - Ezek voltak azok a gondolatok, amely állandóan ott cikáztak egy szelíd és kedvelt tanár fejében, miközben egy benzinnel csurig töltött autóval egyenesen egy hotelbe hajtott. Ebben a borzalmas cselekedetben sokan, köztük a tanárnő maga is meghalt. Mindenki azt gondolta, hogy ez nem más, csak egy megbomlott elme tragikus cselekedete.

Ám Jane Hawk FBI ügynök tudta az igazságot. Miközben férje megmagyarázhatatlan és gyanús öngyilkossága ügyében nyomozott, egyre több szálon kezdett kapcsolódni a két esemény egymáshoz. Jane egy titkos és szörnyű összeesküvés nyomaira bukkant, ahol a „játékosok” a technológia egy borzalmas részletével akár a világuralmat is elérhetik.

Férje iránti szerelme és öt éves fia, akit sikerült elrejtenie a világ elől, féltésétől vezérelve Jane megállíthatatlan ragadozóvá vált. Akik után vadászik sehova sem futhatnak el, miután árnyéka egyszer rájuk vetült...

 

The Mountain – A hegy

 

Luca D'Andrea olasz író könyvét is a hármasság jellemzi: 'Egy istenverte hely, egy lezáratlan ügy, és egy gyilkos, aki semmilyen nyomot sem hagyott maga után'.

Jeremiah Salinger mindenért magát okolja. Az ütközés, melynek egyedüli túlélője lett, az ő hibája volt. A baleset következtében Jeremia a depresszió fogja lett, s állandó rémálmok gyötrik. Egyedül csak kislánya, Clara tud mosolyt csalni az arcára.

A kötelék apja és lány között nagyon szorossá válik, s Jeremiah elviszi Clarat az olaszországi Dolomitokba a Bletterbach-szurdokhoz kirándulni. Egy véletlen folytán az amerikai megtudja, hogy ez a hasadék tele van emberi maradványokkal. 1985-ben három tanulót öltek meg a hegyekben. A testüket szétzúzták, végtagjaikat leváták és szétszórták és a gyilkost soha sem találták meg.

Salinger, egy New York-i messze az otthonától az olasz hegyek között, ahol felesége is született, hamarosan szembe találja magát egy olyan zárkózott, hallgatag hegyi közösséggel, amely alapjáraton sem bízik a kívülállókban, nemhogy abban, aki a régmúltban próbál vájkálni...

 • The Woman In The Window

  The Woman In The Window

  Finn,A.J.
  Kiadó: Harper Collins *
  THE NUMBER ONE NEW YORK TIMES BESTSELLER. GET READY FOR THE BIGGEST THRILLER OF 2018! What did she see? It's been ten long months since Anna Fox last left her home. Ten months during which she has haunted the rooms of her old New York house like a ghost,lost in her memories, too terrified to step outside. Anna's lifeline to the real world is her window, where she sits day after day, watching her neighbours. When the Russells move in, Anna is instantly drawn to them. A picture-perfect family of three,they are an echo of the life that was once hers. But one evening, a frenzied scream rips across the silence, and Anna witnesses something no one was supposed to see. Now she must do everything she can to uncover the truth about what really happened. Buteven if she does, will anyone believe her? And can she even trust herself? `Astounding. Thrilling. Amazing' Gillian Flynn `One of those rare books that really is unputdownable' Stephen King `Twisted to the power of max' Val McDermid `A dark, twistyconfection' Ruth Ware `An incredible debut. I loved it... a brilliant page turner' Jane Harper, author of The Dry
  Tovább
  ISBN: 9780008234164
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Ameddíg a készlet tart (utolsó 1-10 pld)

  Bolti ár:

  5 110 Ft

  4 344 Ft(15%)

 • Wishpering Room

  Wishpering Room

  Koontz,Dean
  Kiadó: Harper Collins *
  Do what you were born to do'These are the words that ring in the mind of a mild-mannered and beloved teacher as she drives a car full of burning gasoline into a hotel. This catastrophic act of terror, which kills herself and many others, is deemed to be the tragic death of someonewho was clearly insane.But rogue FBI agent Jane Hawk knows the truth. In the wake of her husband's inexplicable suicide, she picks up the trail of a secret cabal of formidable players who are bent on obtaining world power with a terrifying piece of technology.Driven by love for her husband and fear for her five-year-old son who she has sent into hiding, Jane has become an unstoppable predator. Those she is hunting will have nowhere to run when her shadow falls across them.
  Tovább
  ISBN: 9780007520190
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 900 Ft

  4 165 Ft(15%)

 • The Mountain

  The Mountain

  D'andrea,Luca
  Kiadó: Quercus
  Jeremiah Salinger blames himself. The crash was his fault. He was the only survivor. Now only his daughter Clara can put a smile on his face. The depression and the nightmares are closing in. But when he takes Clara to the Bletterbach Gorge - a canyon inthe Dolomite Mountains rich in fossil remains - he overhears by chance a conversation that gives his life renewed focus. In 1985 three students were murdered there, their bodies savaged, limbs severed and strewn by a killer who was never found. Salinger,a New Yorker, is far from home, and these Italian mountains, where his wife Annaliese was born, harbour a close-knit, tight-lipped community. All the same, solving this mystery might be the only thing that can keep him sane.
  Tovább
  ISBN: 9780857056917
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 945 Ft

  4 203 Ft(15%)