0

Keresés:

2019. február 8., péntek 13:53

Idén is Könyvfesztivál!

Idén is Könyvfesztivál!

Jöjjenek el.április 25. és 28. között a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra.Mi is ott leszünk!

A díszvendég pedig Norvégia lesz, és Karl Ove Knausgård.

 

Mi jut eszünkbe Norvégiáról? A hó, a leggazdagabb és legboldogabb országok egyike, és persze Jo Nesbø. Meg a skandináv krimi. És Peer Gynt. Jostein Gaarder és a Sophie világa.Meg a fjordok. Grieg. Szubjektív válogatás. Akik kijönnek, sokkal alaposan elmélyedhetnek a norvég kultúrában, rácsodálkozhatnak a könyveikre.

Kicsit hangolódjunk rá addig is, legyen mit várni. A következő szerzők sajnos nem lesznek ott, de szeretjük Öket.

Jostein Gaarderről talán a Sophie's World jut előszőr eszünkbe. Ő is volt már díszvendég korábban, dedikált is,  kígyózó sorok álltak türelmesen hozzá.

Gyerekkönyvek, misztikus karácsonyi történet, és regény a regényben: így jellemezhetjük röviden a műveit. Ismerkedjenek meg vele, ha még nem tették.

Kínálatunkban most ezek a könyvei vannak.

Gaarder

Jo Nesbø hallatlanul izgalmas, és igen, sokszor kegyetlen. Egyik állandó hőse Harry Hole, aki maga is esendő, de nem bűnöző. Néha elbukik, de megy az igazság nyomába. Nem az idegenforgalmi kedvcsináló részletekért szeretjük, de azért aki figyelmes, sok dolgot megtudhat Oslóról, és a Vigaland szoborparkról, ahol Harry sokat megfordul. (és nézegeti a néhol bizarr, néhol zavarbaejtő, monumentális szobrokat)

Nesbø

Végül Ibsent említjük még meg, akit a modern dráma atyjaként is szoktak emlegetni. Tőle most ezek a címek vannak nálunk.

Írják be a naptárukba a Könyvfesztivált, de addig is olvassanak. Norvég szerzőket. Meg minden mást.

Várjuk Önöket szeretettel boltunkban, a Deák térnél, vagy a Pesti úton. De megrendelhetik a könyveket most is webáruházunkban.

 

Borítókép:Karl Ove Knausgård (Wikipédia)

 

 

 • The Devil's Star *

  The Devil's Star *

  Nesbo,Jo
  Kiadó: Random House,Uk
  THE MARK OF THE DEVIL, THE SIGN OF A KILLER...A young woman is murdered in her flat and a tiny red diamond in the shape of a five-pointed star is found behind her eyelid. Detective Harry Hole is assigned to the case, alongside his long-time adversary Tom Waaler and initially wants no part in it.But Harry is already on his final warning and has little alternative but to drag himself out of his alcoholic stupor when it becomes apparent that Oslo has a serial killer on its hands.
  Tovább
  ISBN: 9781784702298
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 410 Ft

  2 049 Ft(15%)

 • The Solitaire Mystery *

  The Solitaire Mystery *

  Gaarder,Jostein
  Kiadó: Orion Publishing Group*
  Twelve-year-old Hans Thomas lives alone with his father, a man who likes to give his son lessons about life and has a penchant for philosophy. Hans Thomas' mother left when he was four (to `find' herself) and the story begins when father and son set offon a trip to Greece, where she now lives, to try to persuade her to come home. En route, in Switzerland, Hans Thomas is given a magnifying glass by a dwarf at a petrol station, and the next day he finds a tiny book in his bread roll which can only beread with a magnifying glass. How did the book come to be there? Why does the dwarf keep showing up? It is all very perplexing and Hans Thomas has enough to cope with, with the daunting prospect of seeing his mother. Now his journey has turned into anencounter with the unfathomable...or does it all have a logical explanation?
  Tovább
  ISBN: 9781857998658
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 805 Ft

  2 384 Ft(15%)

 • Maya *

  Maya *

  Gaarder,Jostein
  Kiadó: Orion Publishing Group*
  A mysterious novel by the author of the international bestseller SOPHIE'S WORLD.A chance meeting on the Fijian island of Taveuni is the trigger for a fascinating and mysterious novel that intertwines the stories of John Spooke, an English author who is grieving for his dead wife
  Tovább
  ISBN: 9780753811467
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 805 Ft

  2 384 Ft(15%)

 • Blood On Snow PB

  Blood On Snow PB

  Nesbo,Jo
  Kiadó: Random House,Uk
  Olav lives the lonely life of a fixer. When you 'fix' people for a living - terminally - it's hard to get close to anyone. Now he's finally met the woman of his dreams. But there are two problems. She's his boss' wife. And Olav's just been hired to killher.
  Tovább
  ISBN: 9781784703820
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 465 Ft

  2 095 Ft(15%)

 • Sophie's World (20Th Anniversary Ed.)

  Sophie's World (20Th Anniversary Ed.)

  Gaarder,Jostein
  Kiadó: Orion Publishing Group*
  When 14-year-old Sophie encounters a mysterious mentor who introduces her to philosophy, mysteries deepen in her own life. Why does she keep getting postcards addressed to another girl? Who is the other girl? And who, for that matter, is Sophie herself?To solve the riddle, she uses her new knowledge of philosophy, but the truth is far stranger than she could have imagined.
  Tovább
  ISBN: 9781474602280
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 390 Ft

  2 881 Ft(15%)

 • Four Major Plays (Owc) Ibsen (2010)*

  Four Major Plays (Owc) Ibsen (2010)*

  Ibsen
  Kiadó: Oxford University Press
  Taken from the highly acclaimed Oxford Ibsen, this collection of Ibsen's plays includes A Doll's House, Ghosts, Hedda Gabler, and The Master Builder.Translated by James McFarlane and Jens ArupWith an introduction by James McFarlane
  Tovább
  ISBN: 9780199536191
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  1 965 Ft

  1 670 Ft(15%)

 • Cockroaches *

  Cockroaches *

  Nesbo,Jo
  Kiadó: Random House,Uk
  A masszív alkoholista időszakát élő Harry Hole nyomozót Thaiföldre küldik, hogy végére járjon egy kínos gyilkossági ügynek. Norvégia nagykövetét ölték meg egy motelben, még mielőtt megérkezett volna a prostituált, akit a szobájába rendelt. Ráadásulfiatal meztelen fiúk képét is megtalálják a holmija között. A megölt férfi nem egyszerű diplomata, jó barátja Norvégia miniszterelnökének is. Nem meglepő tehát, hogy Harrytől és kollégáitól gyors és diszkrét munkát várnak. Szerencsejáték adósságok,korrupció, helyi gengszterek és kigyúrt csatlósaik, szexuális perverziók, ráadásul a trópusi hőség és a kultúrsokk, no meg az örökös harc az alkohol ellen adják azt a méregerős koktélt, amelyet Harrynek fenékig kell ürítenie.
  Tovább
  ISBN: 9780099590323
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 275 Ft

  1 934 Ft(15%)

 • The Bat

  The Bat

  Nesbo,Jo
  Kiadó: Random House,Uk
  A Denevérember a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Nesbo Harry Hole-sorozatának első kötete.Sidney tengerpartján egy norvég lány holttestére lelnek. A norvég vonatkozás miatt vendégnyomozóként a városbaérkezik Harry Hole, az oslói rendőrség nyomozója. Az eredetileg néhány napos vendégeskedés során aztán Hole megismerkedik az ausztrál őslakosok sajátos világlátásával, a sydneyi alvilág figuráival és arra is fény derül, hogy a norvég lány nem az egyedüliszőke hajú áldozat, ami valószínűsíti, hogy esetleg sorozatgyilkos garázdálkodik, de beleszövődnek a történetbe régi legendák is.
  Tovább
  ISBN: 9780099581871
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 180 Ft

  1 853 Ft(15%)