0

Keresés:

2018. május 1., kedd 19:06

Jogos a kérdés?

Jogos a kérdés?

A jog száraz tudomány, elvont dolog, mégis mindennapjaink része. Jó esetben mindenkinek vannak jogai, a munkáltatónak, a munkavállalóknak. Van médiajog, nukleáris jog. Senki nem vitatja az az egyenjogúságot, a nők, férfiak, a gyermekek, az állatok jogait. Életünket átszövi a jogi szabályozás, nem is tudnánk élni nélküle.

Amennyiben jogot tanul, és tankönyvre van szüksége;  ha a jogi nyelvet idegen nyelven is tudni szeretné; ha utána szeretne nézni valaminek, vagy csak egyszerűen érdeklődik a jog iránt, a legjobb helyen jár. A Librotrade kínálatában megtalálhatják az Oxford és Cambridge kiadók tankönyveit az angol jogi szaknyelv elsajátításához, és szótárakat is tudnak választani hozzá, amelyek segítik a nyelvtanulást. De ha a polgári jog, vagy az Információs Törvény érdekli, vagy médiaszakon tanul, és ezzel kapcsolatos kiadványokra van szüksége,  nálunk biztosan megtalálja, amit keres. A Librotrade forgalmazza a legnagyobb jogi kiadók egyikének, a Wolters Kluwernek szinte a teljes palettáját, úgyszintén az ELTE Eötvös Kiadó jogi- és nyelvkönyveit is.

A könyveket megrendelheti webáruházunkan, vagy személyesen megvásárolhatja a Pesti úton, illetve belvárosi boltjainkban.

Jogi tankönyveink angolul

A Wolters Kluwer nemrég megjelent, és hamarosan várható újdonságai

 

 

 

 

 • Kriminológia-Szakkriminológia (Tankönyv) 2016*

  Kriminológia (Tankönyv) 2016*

  Borbíró-Gönczöl-Kerezsi-Lévay
  Kiadó: Wolters Kluwer Hungary
  A kötet 27, az adott szakterületen jártas kutató-oktató szerzője arra vállalkozott, hogy friss szemléletű, korszerű áttekintést nyújtson a kriminológia tudományáról, illetve a 21. századi bűnözésről és a bűnözéskontrollról. Noha szerzőink sokféle iskolátés megközelítést képviselnek, összeköti őket a globális és lokális folyamatok iránti érzékenység, az interdiszciplináris szemlélet és a laikusok számára is élvezhető közérthető nyelvezet. A kötet négy részben foglalkozik a bűnözés és a bűnözéskontroll alapproblémáival. Részletes elemzést nyújt a bűnözés hagyományos és kortárs magyarázatairól, bevezeti az olvasót a bűnözéskutatás alapkérdéseibe, bemutatja a kriminalitás aktuális nemzetközi és hazai folyamatait, valamint átfogó képet ad a kriminálpolitika intézményeirőlés ellentmondásairól. Az elméleti összefüggéseken és a ténykutatásokon túl a szerzők ismertetik az egyes témakörök releváns nemzetközi és magyar jogi szabályozását, illetve a kriminalitás kezelésének gyakorlati aspektusait. A kötet elsősorban tankönyvnek íródott azzal a céllal, hogy könnyen elsajátítható és elmélyíthető ismereteket nyújtson a kriminológia alapkérdéseivel most ismerkedő alapszakos- és joghallgatóknak éppúgy, mint a témában már jártasabb posztgraduálishallgatóknak. A tananyagszerű felhasználást címszavak, összefoglaló táblázatok és kereszthivatkozások segítik. A könyv ugyanakkor több mint tankönyv. A kriminológia hagyományos törzsanyagán túl a bűnözés és a bűnözéskontroll kortárs kérdéseinekbemutatása, a továbbgondolásra késztető kitekintések, a részletes kriminalitási adatok, illetve a bőséges ajánlott szakirodalom a társadalmi devianciák iránt érdeklődő kutatók, oktatók és szakemberek számára is megkerülhetetlen forrásként szolgálhatnak.
  Tovább
  ISBN: 9789632956053
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Ameddíg a készlet tart (utolsó 1-10 pld)

  Bolti ár:

  6 290 Ft

  5 346 Ft(15%)

 • Német Jogi Szaknyelv
  nincs raktáron

  Német Jogi Szaknyelv

  Dieszler-Herr-Hőnig
  Kiadó: Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó
  német jogi szaknyelvi könyv
  Tovább
  ISBN: 9789631973334
  nyelv(ek): német
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Ameddíg a készlet tart (utolsó 1-10 pld)

  Bolti ár:

  5 500 Ft

  4 675 Ft(15%)

 • Oxford Dictionary of Law (New Ed.) 8E*

  Oxford Dictionary of Law (New Ed.) 8E*

  Martin
  Kiadó: Oxford University Press
  More than 4,700 clear, jargon-free entriesDefines all the major legal terms, concepts, processes, and the organization of the English legal system, and provides a useful source of information for the many countries that base their legal system upon English lawCovers important new legislation in areas such as criminal law, constitutional law, and administrative lawIncludes terms from European, international, human rights, and environmental lawThe Writing and Citation Guide included is helpful for those writing legal papers and reportsIncorporates many recommended web links, accessed and kept up to date via the Dictionary of Law companion website, and attached to both individual entries and listed in the Online Legal Resources appendixNew to this Edition:Fully revised and updated content reflecting the very latest legislation, including changes in the status of the Law Lords, the Equality Act and related anti-discrimination legislation, and recent changes to criminal and administrative lawOver 120 new entries - from Clinical Commissioning Groups and General Anti-Abuse Rule to reasonable adjustment and universal credit
  Tovább
  ISBN: 9780199664924
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  5 400 Ft

  4 590 Ft(15%)

 • Oxford Dictionary of Law Enforcement (Opr)

  Oxford Dictionary of Law Enforcement (Opr)

  Gooch-Williams
  Kiadó: Oxford University Press
  ISBN: 9780192807021
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 950 Ft

  4 208 Ft(15%)

 • Magyar-Német-Magyar Jogi Szakszótár

  Magyar-Német-Magyar Jogi Szakszótár

  Kiadó: Wolters Kluwer Hungary
  A Magyar-német-magyar jogi szakszótár elsősorban a magyar jogi szaknyelvben már járatos, az idegen nyelvet a mindennapi munkájukban használó gyakorló jogászok számára készült, azzal a szándékkal, hogy átfogó segítséget nyújtson az egyes jogi terminustechnicusok idegen nyelvű alkalmazásához.A szótár segítségével a felhasználó egyetlen kiadványban, jól átláthatóan, rendszerezetten találja meg egy-egy adott szakkifejezés német nyelvű változatát, vagy egy-egy idegen szó magyar nyelvű megfelelőjét.A szótár a polgári, gazdasági, büntető,államigazgatási és egyéb más kapcsolódó jogterületek kifejezéseit tartalmazza.
  Tovább
  ISBN: 9789632247137
  nyelv(ek): magyar , német
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Ameddíg a készlet tart (utolsó 1-10 pld)

  Bolti ár:

  9 440 Ft

  8 024 Ft(15%)

 • Introduction To International Legal English TB

  Introduction To International Legal English TB

  Kiadó: Cambridge University Press
  Introduction to International Legal English is an intermediate level course for law students or newly-qualified lawyers who need to use English in their legal work or studies.
  Tovább
  ISBN: 9780521712033
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  9 450 Ft

  8 033 Ft(15%)

 • Introduction To International Legal English +Audio Cd

  Introduction To International Legal English +Audio Cd

  Kiadó: Cambridge University Press
  Introduction to International Legal English is an intermediate level course for law students or newly-qualified lawyers who need to use English in their legal work or studies. Suitable for classroom use or self-study, the course prepares learners forusing English in a commercial law environment, focusing on a variety of legal topics including company law, litigation and arbitration, criminal law and comparative law.Using authentic legal texts and case studies supplied by TransLegalR, Europe's leading firm of lawyer-linguists, the course develops learners' understanding of the law while simultaneously consolidating their language skills. Featuring both academic andprofessional contexts, Introduction to International Legal English develops the four key skills of reading, writing, listening and speaking.The accompanying Teacher's Book provides full support for teachers without a law background and includes guidance on all the exercises as well as a range of activities to bring a more communicative dimension to the course.With an author team comprising lawyers from the US, Britain and Canada and ELT specialists, teachers and students can be confident that the language and content is authentic and practical.Introduction to International Legal English is suitable for learners who may not have extensive knowledge of the law. It takes learners up to the point where they can begin using the International Legal English coursebook and start preparation for theCambridge ILEC examination.
  Tovább
  ISBN: 9780521718998
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  12 055 Ft

  10 247 Ft(15%)

 • International Legal English TB. 2Nd Ed.
  nincs raktáron

  International Legal English TB. 2Nd Ed.

  Jeremy Day
  Kiadó: Cambridge University Press
  International Legal English Second edition is the definitive course for students who need to work in the international legal community. International Legal English Teacher's Book is an essential companion for any teacher wishing to use InternationalLegal English Second edition in the classroom. The book offers invaluable background information about the law topics discussed, giving teachers the confidence to explore these topics with their students. The Teacher's Book guides the teacher through theexercises in the book and suggests optional consolidation activities along the way. It includes over 50 extra photocopiable activities and adds a whole new communicative dimension to the course, with lots of ideas for discussion and role-plays.
  Tovább
  ISBN: 9780521279468
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Rendelhető

  Bolti ár:

  12 475 Ft

  10 604 Ft(15%)

 • International Legal English SB+Audio Cd(3) 2Nd Ed.

  International Legal English SB+Audio Cd(3) 2Nd Ed.

  Krois-Lindner
  Kiadó: Cambridge University Press
  International Legal English Second edition is the definitive course for students who need to work in the international legal community. International Legal English Second edition teaches learners how to use English in a commercial law environment and issuitable for classroom use or self-study.This second edition has fully-updated content - including twice the number of authentic case studies compared to the first edition - and contains a new unit on Transnational Commercial Law. An updated pull-out glossary is included in the Student's Book.International Legal English Second edition is ideal preparation for the Cambridge International Legal English Certificate (ILEC) and contains exam practice tasks, exam tips and a practice ILEC test.
  Tovább
  ISBN: 9780521279451
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  16 955 Ft

  14 412 Ft(15%)

 • The Grammatical System of Legal English

  The Grammatical System of Legal English

  Bázlik Mirosláv - Patrik Ambrus
  Kiadó: Wolters Kluwer Hungary
  A jog területén használt angol nyelv különböző fajlagos vonásokat mutat gyakorlatilag minden nyelvi szinten, de különösen a stilisztika, a szókincs és a nyelvtan szintjén. Mivel ennek a kiadványnak a célja a nyelvtani sajátosságok bemutatása, csakfutólag érinti az angol jogi nyelv egyéb aspektusait - már csak azért is, mert a szerzők véleménye szerint a szakma mindeddig nem fordított elegendő figyelmet az angol jogi nyelv grammatikai feltérképezésére. Ez a tanulmány kihangsúlyozza a nyelvtanfontosságát az angol jogi nyelv karakterológiájában.A kiadványt kézikönyvnek szánjuk mindazok számára, akik az angol jogi nyelvvel foglalkoznak, különös tekintettel a jogi szakfordítókra. A felhasználók számára bizonnyal hasznosak lesznek a gyakorlatok, amelyek az angol jogi nyelv nyelvtechnikaieszközeinek alkalmazására irányuló készségek elsajátítására szolgálnak.
  Tovább
  ISBN: 9789632951096
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 675 Ft

  3 124 Ft(15%)

 • English For Legal Professionals (Incl. Multirom) - Express S

  English For Legal Professionals (Incl. Multirom) - Express S

  Kiadó: Oxford University Press
  A new series of short, specialist English courses for professions such as human resources, or marketing and advertising, and work skills such as telephoning, meetings, and presentations.OverviewEach course can be completed in 25-30 hours, so students make progress quickly. Hands-on tasks allow students to use new language immediately.English level: IntermediateHow can it be used?* As a stand-alone, short, intensive course.* For self-study, using the interactive MultiROM.* Alongside a more general coursebook, such as International Express.Key features* 'STARTER' warm-up activities use students' experiences to lead in to each unit topic.* Tip boxes present key language points, useful phrases, and strategies.* 'OUTPUT' activities at the end of each unit encourage discussion and immediate practice of the material.* Interactive MultiROM with every title with self-study material for students to maximize their time in and outside the classroom.Ez a szakmai anyagot tartalmazó nyelvkönyv nemcsak a középfokú szakmai nyelvvizsgára valófelkészülésben nélkülözhetetlen, de hasznos a jogi terület iránt érdeklődőnyelvtanulók számára is. A könyv 25-30 órányi könnyen elsajátítható, önálló tanulásra isalkalmas anyagot tartalmaz.Az interaktív Multi-ROM elősegíti az angol nyelvtudásban oly fontos hallás utáni megértés fejlesztését.96 oldal / kartonált
  Tovább
  ISBN: 9780194579155
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  6 200 Ft

  5 270 Ft(15%)