0

Keresés:

2018. május 1., kedd 19:06

Jogos a kérdés?

Jogos a kérdés?

A jog száraz tudomány, elvont dolog, mégis mindennapjaink része. Jó esetben mindenkinek vannak jogai, a munkáltatónak, a munkavállalóknak. Van médiajog, nukleáris jog. Senki nem vitatja az az egyenjogúságot, a nők, férfiak, a gyermekek, az állatok jogait. Életünket átszövi a jogi szabályozás, nem is tudnánk élni nélküle.

Amennyiben jogot tanul, és tankönyvre van szüksége;  ha a jogi nyelvet idegen nyelven is tudni szeretné; ha utána szeretne nézni valaminek, vagy csak egyszerűen érdeklődik a jog iránt, a legjobb helyen jár. A Librotrade kínálatában megtalálhatják az Oxford és Cambridge kiadók tankönyveit az angol jogi szaknyelv elsajátításához, és szótárakat is tudnak választani hozzá, amelyek segítik a nyelvtanulást. De ha a polgári jog, vagy az Információs Törvény érdekli, vagy médiaszakon tanul, és ezzel kapcsolatos kiadványokra van szüksége,  nálunk biztosan megtalálja, amit keres. A Librotrade forgalmazza a legnagyobb jogi kiadók egyikének, a Wolters Kluwernek szinte a teljes palettáját, úgyszintén az ELTE Eötvös Kiadó jogi- és nyelvkönyveit is.

A könyveket megrendelheti webáruházunkan, vagy személyesen megvásárolhatja a Pesti úton, illetve belvárosi boltjainkban.

Jogi tankönyveink angolul

A Wolters Kluwer nemrég megjelent, és hamarosan várható újdonságai

 

 

 

 

 • Kriminológia-Szakkriminológia (Tankönyv) 2016*

  Kriminológia (Tankönyv) 2016*

  Borbíró-Gönczöl-Kerezsi-Lévay
  Kiadó: Wolters Kluwer Hungary
  A kötet 27, az adott szakterületen jártas kutató-oktató szerzője arra vállalkozott, hogy friss szemléletű, korszerű áttekintést nyújtson a kriminológia tudományáról, illetve a 21. századi bűnözésről és a bűnözéskontrollról. Noha szerzőink sokféle iskolátés megközelítést képviselnek, összeköti őket a globális és lokális folyamatok iránti érzékenység, az interdiszciplináris szemlélet és a laikusok számára is élvezhető közérthető nyelvezet. A kötet négy részben foglalkozik a bűnözés és a bűnözéskontroll alapproblémáival. Részletes elemzést nyújt a bűnözés hagyományos és kortárs magyarázatairól, bevezeti az olvasót a bűnözéskutatás alapkérdéseibe, bemutatja a kriminalitás aktuális nemzetközi és hazai folyamatait, valamint átfogó képet ad a kriminálpolitika intézményeirőlés ellentmondásairól. Az elméleti összefüggéseken és a ténykutatásokon túl a szerzők ismertetik az egyes témakörök releváns nemzetközi és magyar jogi szabályozását, illetve a kriminalitás kezelésének gyakorlati aspektusait. A kötet elsősorban tankönyvnek íródott azzal a céllal, hogy könnyen elsajátítható és elmélyíthető ismereteket nyújtson a kriminológia alapkérdéseivel most ismerkedő alapszakos- és joghallgatóknak éppúgy, mint a témában már jártasabb posztgraduálishallgatóknak. A tananyagszerű felhasználást címszavak, összefoglaló táblázatok és kereszthivatkozások segítik. A könyv ugyanakkor több mint tankönyv. A kriminológia hagyományos törzsanyagán túl a bűnözés és a bűnözéskontroll kortárs kérdéseinekbemutatása, a továbbgondolásra késztető kitekintések, a részletes kriminalitási adatok, illetve a bőséges ajánlott szakirodalom a társadalmi devianciák iránt érdeklődő kutatók, oktatók és szakemberek számára is megkerülhetetlen forrásként szolgálhatnak.
  Tovább
  ISBN: 9789632956053
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Ameddíg a készlet tart (utolsó 10-100 pld)

  Bolti ár:

  6 290 Ft

  5 032 Ft(20%)

 • Német Jogi Szaknyelv

  Német Jogi Szaknyelv

  Dieszler-Herr-Hőnig
  Kiadó: Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó
  német jogi szaknyelvi könyv
  Tovább
  ISBN: 9789631973334
  nyelv(ek): német
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  5 500 Ft

  4 400 Ft(20%)

 • The Transformation of The Hungarian Legal System 2010-2013

  The Transformation of The Hungarian Legal System 2010-2013

  Smuk Péter
  Kiadó: Wolters Kluwer Hungary
  This book is intended to provide a comprehensive overview, both for theoreticians and for practitioners, of the transformation of the Hungarian legal system which has been carried out since 2010. Our legal scholar authors analyse the new Fundamental Law,the reforms of the most important codes and significant legal institutions of the main branches of law.The scope of these studies is astoundingly large. Starting with the new constitution, and continuing through the transformation of the system of administration, Parliament has also adopted legislation on a wide range of fundamental rights, along with thelegal status and competence rules of most of the state organs
  Tovább
  ISBN: 9789632953434
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 770 Ft

  3 016 Ft(20%)

 • Polgári Törvénykönyv - Bürgerliches Gesetzbuch (Német)

  Polgári Törvénykönyv - Bürgerliches Gesetzbuch (Német)

  Kiadó: Wolters Kluwer Hungary
  Lezárás dátuma: 2013. október 31.2013. február 11-én elfogadásra került az új Polgári Törvénykönyv. A termék abban szeretne segítséget nyújtani, hogy az elfogadást követő legrövidebb időn belül olyan segédeszközt adjon a gazdasági élet szereplőinek kezébe, mely az új Ptk. használatáravaló felkészülést segíti angol és német nyelven is, kiszolgálva ezzel a külföldi tulajdonban lévő, illetve külföldi munkavállalókat foglalkoztató cégek igényeit is.Egymás mellé tördelve találják meg az angol, illetve a német fordítást a magyar nyelvű jogszabály szövegével.Am 11. Februar 2013 wurde das neue Bürgerliche Gesetzbuch angenommen. Das Produkt möchte dabei eine Unterstützung sein, dass die Akteure des Wirtschaftslebens innerhalb kürzester Zeit nach der Annahme des Gesetzes ein Hilfsmittel in die Hand bekommen,das die Vorbereitung auf die Nutzung des neuen BGB auch in deutscher Sprache unterstützt und dadurch die Bedürfnisse der im ausländischen Eigentum befindlichen bzw. ausländische Mitarbeiter beschäftigenden Firmen bedient.Auf das Produkt finden sie der deutsche Übersetzung und den Text der ungarischen Rechtsnorm im Umbruch nebeneinander.A kiadvány megrendelhető Jogtár-kiegészítésként, online verzióban, illetve könyv alakban magyar-angol fordításban is.
  Tovább
  ISBN: 9789632953595
  nyelv(ek): német
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  19 950 Ft

  15 960 Ft(20%)

 • Oxford Dictionary of Law (New Ed.) 8E*

  Oxford Dictionary of Law (New Ed.) 8E*

  Martin
  Kiadó: Oxford University Press
  More than 4,700 clear, jargon-free entriesDefines all the major legal terms, concepts, processes, and the organization of the English legal system, and provides a useful source of information for the many countries that base their legal system upon English lawCovers important new legislation in areas such as criminal law, constitutional law, and administrative lawIncludes terms from European, international, human rights, and environmental lawThe Writing and Citation Guide included is helpful for those writing legal papers and reportsIncorporates many recommended web links, accessed and kept up to date via the Dictionary of Law companion website, and attached to both individual entries and listed in the Online Legal Resources appendixNew to this Edition:Fully revised and updated content reflecting the very latest legislation, including changes in the status of the Law Lords, the Equality Act and related anti-discrimination legislation, and recent changes to criminal and administrative lawOver 120 new entries - from Clinical Commissioning Groups and General Anti-Abuse Rule to reasonable adjustment and universal credit
  Tovább
  ISBN: 9780199664924
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  5 400 Ft

  4 320 Ft(20%)

 • Oxford Dictionary of Law Enforcement (Opr)

  Oxford Dictionary of Law Enforcement (Opr)

  Gooch-Williams
  Kiadó: Oxford University Press
  ISBN: 9780192807021
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 950 Ft

  3 960 Ft(20%)

 • Magyar-Német-Magyar Jogi Szakszótár

  Magyar-Német-Magyar Jogi Szakszótár

  Kiadó: Wolters Kluwer Hungary
  A Magyar-német-magyar jogi szakszótár elsősorban a magyar jogi szaknyelvben már járatos, az idegen nyelvet a mindennapi munkájukban használó gyakorló jogászok számára készült, azzal a szándékkal, hogy átfogó segítséget nyújtson az egyes jogi terminustechnicusok idegen nyelvű alkalmazásához.A szótár segítségével a felhasználó egyetlen kiadványban, jól átláthatóan, rendszerezetten találja meg egy-egy adott szakkifejezés német nyelvű változatát, vagy egy-egy idegen szó magyar nyelvű megfelelőjét.A szótár a polgári, gazdasági, büntető,államigazgatási és egyéb más kapcsolódó jogterületek kifejezéseit tartalmazza.
  Tovább
  ISBN: 9789632247137
  nyelv(ek): magyar , német
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Ameddíg a készlet tart (utolsó 10-100 pld)

  Bolti ár:

  9 440 Ft

  7 552 Ft(20%)

 • Introduction To International Legal English TB

  Introduction To International Legal English TB

  Kiadó: Cambridge University Press
  Introduction to International Legal English is an intermediate level course for law students or newly-qualified lawyers who need to use English in their legal work or studies.
  Tovább
  ISBN: 9780521712033
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  9 450 Ft

  7 560 Ft(20%)

 • Introduction To International Legal English +Audio Cd
  nincs raktáron

  Introduction To International Legal English +Audio Cd

  Kiadó: Cambridge University Press
  Introduction to International Legal English is an intermediate level course for law students or newly-qualified lawyers who need to use English in their legal work or studies. Suitable for classroom use or self-study, the course prepares learners forusing English in a commercial law environment, focusing on a variety of legal topics including company law, litigation and arbitration, criminal law and comparative law.Using authentic legal texts and case studies supplied by TransLegalR, Europe's leading firm of lawyer-linguists, the course develops learners' understanding of the law while simultaneously consolidating their language skills. Featuring both academic andprofessional contexts, Introduction to International Legal English develops the four key skills of reading, writing, listening and speaking.The accompanying Teacher's Book provides full support for teachers without a law background and includes guidance on all the exercises as well as a range of activities to bring a more communicative dimension to the course.With an author team comprising lawyers from the US, Britain and Canada and ELT specialists, teachers and students can be confident that the language and content is authentic and practical.Introduction to International Legal English is suitable for learners who may not have extensive knowledge of the law. It takes learners up to the point where they can begin using the International Legal English coursebook and start preparation for theCambridge ILEC examination.
  Tovább
  ISBN: 9780521718998
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Rendelhető

  Bolti ár:

  12 055 Ft

  9 644 Ft(20%)

 • International Legal English TB. 2Nd Ed.

  International Legal English TB. 2Nd Ed.

  Jeremy Day
  Kiadó: Cambridge University Press
  International Legal English Second edition is the definitive course for students who need to work in the international legal community. International Legal English Teacher's Book is an essential companion for any teacher wishing to use InternationalLegal English Second edition in the classroom. The book offers invaluable background information about the law topics discussed, giving teachers the confidence to explore these topics with their students. The Teacher's Book guides the teacher through theexercises in the book and suggests optional consolidation activities along the way. It includes over 50 extra photocopiable activities and adds a whole new communicative dimension to the course, with lots of ideas for discussion and role-plays.
  Tovább
  ISBN: 9780521279468
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  12 475 Ft

  9 980 Ft(20%)

 • International Legal English SB+Audio Cd(3) 2Nd Ed.

  International Legal English SB+Audio Cd(3) 2Nd Ed.

  Krois-Lindner
  Kiadó: Cambridge University Press
  International Legal English Second edition is the definitive course for students who need to work in the international legal community. International Legal English Second edition teaches learners how to use English in a commercial law environment and issuitable for classroom use or self-study.This second edition has fully-updated content - including twice the number of authentic case studies compared to the first edition - and contains a new unit on Transnational Commercial Law. An updated pull-out glossary is included in the Student's Book.International Legal English Second edition is ideal preparation for the Cambridge International Legal English Certificate (ILEC) and contains exam practice tasks, exam tips and a practice ILEC test.
  Tovább
  ISBN: 9780521279451
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  16 955 Ft

  13 564 Ft(20%)

 • The Grammatical System of Legal English

  The Grammatical System of Legal English

  Bázlik Mirosláv - Patrik Ambrus
  Kiadó: Wolters Kluwer Hungary
  A jog területén használt angol nyelv különböző fajlagos vonásokat mutat gyakorlatilag minden nyelvi szinten, de különösen a stilisztika, a szókincs és a nyelvtan szintjén. Mivel ennek a kiadványnak a célja a nyelvtani sajátosságok bemutatása, csakfutólag érinti az angol jogi nyelv egyéb aspektusait - már csak azért is, mert a szerzők véleménye szerint a szakma mindeddig nem fordított elegendő figyelmet az angol jogi nyelv grammatikai feltérképezésére. Ez a tanulmány kihangsúlyozza a nyelvtanfontosságát az angol jogi nyelv karakterológiájában.A kiadványt kézikönyvnek szánjuk mindazok számára, akik az angol jogi nyelvvel foglalkoznak, különös tekintettel a jogi szakfordítókra. A felhasználók számára bizonnyal hasznosak lesznek a gyakorlatok, amelyek az angol jogi nyelv nyelvtechnikaieszközeinek alkalmazására irányuló készségek elsajátítására szolgálnak.
  Tovább
  ISBN: 9789632951096
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 675 Ft

  2 940 Ft(20%)

 • English For Legal Professionals (Incl. Multirom) - Express S
  nincs raktáron

  English For Legal Professionals (Incl. Multirom) - Express S

  Kiadó: Oxford University Press
  A new series of short, specialist English courses for professions such as human resources, or marketing and advertising, and work skills such as telephoning, meetings, and presentations.OverviewEach course can be completed in 25-30 hours, so students make progress quickly. Hands-on tasks allow students to use new language immediately.English level: IntermediateHow can it be used?* As a stand-alone, short, intensive course.* For self-study, using the interactive MultiROM.* Alongside a more general coursebook, such as International Express.Key features* 'STARTER' warm-up activities use students' experiences to lead in to each unit topic.* Tip boxes present key language points, useful phrases, and strategies.* 'OUTPUT' activities at the end of each unit encourage discussion and immediate practice of the material.* Interactive MultiROM with every title with self-study material for students to maximize their time in and outside the classroom.Ez a szakmai anyagot tartalmazó nyelvkönyv nemcsak a középfokú szakmai nyelvvizsgára valófelkészülésben nélkülözhetetlen, de hasznos a jogi terület iránt érdeklődőnyelvtanulók számára is. A könyv 25-30 órányi könnyen elsajátítható, önálló tanulásra isalkalmas anyagot tartalmaz.Az interaktív Multi-ROM elősegíti az angol nyelvtudásban oly fontos hallás utáni megértés fejlesztését.96 oldal / kartonált
  Tovább
  ISBN: 9780194579155
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Rendelhető

  Bolti ár:

  6 200 Ft

  4 960 Ft(20%)

 • English For Law Enforcement SB+Cd-Rom
  nincs raktáron

  English For Law Enforcement SB+Cd-Rom

  Kiadó: Macmillan Elt
  The latest addition to the Campaign suite of titles. It is designed to meet the needs of law enforcement personnel, from customs officers ot gendarmes to police. Topics and texts have been carefully selected from a variety of law enforcement contexts andall content has been verified by law enforcement officers from all over the globe, including Thailand, Germany, Spain and the UK.Student's BookIt covers the full range of essential law enforcement situations including: vehicle identification, stop adn search, crowd control and issuing statements.The accompanying CD-ROM provides additional grammar and vocabulary practice, and an intensive workout of situational language in context.Class audio and answer keys for the Student's Book are available to download from the CD-ROM.
  Tovább
  ISBN: 9780230732582
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Selejtezésre kijelölt termék

  Bolti ár:

  11 800 Ft

  5 900 Ft(50%)