0

Keresés:

...ki letépte láncát.

...ki letépte láncát.

„Háromszor kért, hogy végezzek vele. Háromszor utasítottam el.”

A 2021-es International Booker Prize Nyertes műve

Alfa és Mademba, a két, egymásnak testvéri szeretettel adózó szenegáli férfi egyike a Nagy Háborúban küzdő, gyarmati országokból besorozott katonáknak. Félelem nélkül kúsznak és kúsznak előre a véráztatta francia lövészárkok gyötrelemmel és kínnal szegett félalagútjaiban, egy olyan országért küzdve, amely nem is az övék. Vállvetve harcolnak, amíg Mademba meg nem sebesül, és nyílt sebeivel küszködve kérleli barátját annak karjaiban összeroskadva, hogy vessen véget szenvedéseinek.

Alfa magára maradva nem tudja túltenni magát a gyászon, nem tud megbirkózni az elviselhetetlen körülmények fullasztó hullámaival, kezdi elveszíteni józan eszét; a harag és a bosszúvágy berepeszti elméjének tiszta vázát, amelyen a pókhálószerűen futó hajszálrepedések észrevétlenül szövik át emberi mivoltának törékeny testét, s fojtogatva szorítják azt, míg az őrület felé sodródva fenevaddá válik.

Az „At Night All Blood is Black” egy lebilincselő, szívszorító történet egy saját életéért és barátjának emlékéért kilátástalan körülmények között küzdő elméről, amely egyre távolabb sodródik a valóságtól.

A művet a Guardian és a The Times is az év könyvének választotta.

 • At Night All Blood Is Black

  At Night All Blood Is Black

  Diop,David
  Kiadó: PUSHKIN PRESS
  ELECTED FOR BARACK OBAMA’S SUMMER READING LISTWINNER OF THE INTERNATIONAL BOOKER PRIZE 2021A GUARDIAN and THE TIMES BOOK OF THE YEARAlfa and Mademba are two of the many Senegalese soldiers fighting in the Great War. Together they climb dutifully out of their trenches to attack France’s German enemies whenever the whistle blows, until Mademba is wounded, and dies in a shell hole with his belly torn open. Without his more-than-brother, Alfa is alone and lost amidst the savagery of the conflict. He devotes himself to the war, to violence and death, but soon begins to frighten even his own comrades in arms. How far will Alfa go to make amends to his dead friend? At Night All Blood is Black is a hypnotic, heartbreaking rendering of a mind hurtling towards madness.
  Tovább
  ISBN: 9781782277538
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 778 Ft

  3 211 Ft(15%)