0

Keresés:

2016. november 28., hétfő 12:54

Még egy kis Rowling Karácsony előtt

Még egy kis Rowling Karácsony előtt

Beléptünk az adventi időszakba. Eljött az ideje a karácsonyi mesekönyveknek, romantikus és klasszikus történeteknek. De előtte még talán megpróbálhatunk valami kevésbé ünnepélyeset, hiszen itt van a mozikban a Legendás állatok, és a héten megérkezik hozzánk a könyv is!

És Rowling bizony nem csak ezt tudja! Mert van élet szerencsére a Harry Potteren túl is, például a Casual Vacancy, ami akkora szenzáció lett, hogy tévésorozat is készült belőle.

Azután megjelent az első Cormoran Strike kötet, ami elsöprő sikert aratott, és mindenki a szerzőjére, Robert Galbraight-ra volt kiváncsi. A kiadó civil ruhás nyomozóként jellemezte az írót, aki 7(!) kötetesre tervezte a bűnügyi regény sorozatot. (azt is mondta, addig írja, míg van témája és kedve.) Cormoran Strike pedig - a főszereplő - Afganisztánt megjárt katona, aki elvesztette lába egy részét  egy robbantásban. Nem túl sikeres magándetektívként dolgozik, és a  nagyon kedves, okos és szép, de néha meggondolatlan Robin Ellacott lesz előbb titkárnője - akit egy hétre közvetítenek ki neki, tévedésből - majd később társa az egyre borzasztóbb esetek felderítésében.

Aztán valaki elgondolkodott, feltűnt neki, hogy Galbraith és Rowling kiadója egy és ugyanaz, és a számítógépes szövegelemzés megerősítette a gyanút: nem veterán civil rendőr a regények írója. Rowling nem örült, de nem is bánkódott a leleplezésen, azóta is írja a regényeket, amelyek újabb rajongó tábort szereztek neki a Harry Potter után. Ezen az oldalon érdekes dolgokat olvashatnak a sorozatról. Ebből is készül a tévéfilm, a rajongók legnagyobb örömére. Eddig három kötet jelent meg, mindhárom kapható a Librotrade raktárában és boltjaiban

Rowling pedig kivívta a világ tiszteletét. Egyedülálló, rossz anyagi helyzetben élő anyaként kezdte el a Harry Potter írását, és még olyan dolgokkal is szembe kellett néznie, hogy szándékosan jelölték úgy a nevét a köteteken, hogy ne lehessen tudni a nemét, és így kelendőbb legyen a portéka. Nem felejtette el soha, honnan jött, rengeteget jótékonykodik a gyerekek, a szegények és a betegek javára, de a nők jogaiért is gyakran felszólal, és ha úgy érzi, hogy fontos, politikai nézeteinek is hangot ad.

Persze a hétköznapi életben mi csak  nagyon szeretjük a könyveit. Hatalmas szókincse, szabadon szárnyaló fantáziája élvezetessé teszi az olvasás minden percét. Nem vidámak a Cormoran könyvek, és az eddigi tendencia azt mutatja, még sötétebbre lehet majd a jövőben számítani. De ez csak fikció, ugyebár. Aki pedig már függő lett, itt olvashat a készülő filmről.

 

 • Fantastic Beats and Where To Find Them

  Fantastic Beasts and Where To Find Them

  Rowling,J.K.
  Kiadó: Time Warner
  J.K. Rowling's screenwriting debut is captured in this exciting hardcover edition of the Fantastic Beasts and Where to Find Them screenplay.When Magizoologist Newt Scamander arrives in New York, he intends his stay to be just a brief stopover. However, when his magical case is misplaced and some of Newt's fantastic beasts escape, it spells trouble for everyoneFantastic Beasts and Where to Find Them marks the screenwriting debut of J.K. Rowling, author of the beloved and internationally bestselling Harry Potter books. Featuring a cast of remarkable characters, this is epic, adventure-packed storytelling at itsvery best.Whether an existing fan or new to the wizarding world, this is a perfect addition to any reader's bookshelf.
  Tovább
  ISBN: 9781408708989
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Ameddíg a készlet tart (utolsó 10-100 pld)

  Bolti ár:

  3 145 Ft

  2 673 Ft(15%)

 • Career of Evil PB

  Career of Evil PB

  J.K. Rowling (As Robert Galbraith)
  Kiadó: Time Warner
  When a mysterious package is delivered to Robin Ellacott, she is horrified to discover that it contains a woman's severed leg.Her boss, private detective Cormoran Strike, is less surprised but no less alarmed. There are four people from his past who he thinks could be responsible - and Strike knows that any one of them is capable of sustained and unspeakable brutality.With the police focusing on the one suspect Strike is increasingly sure is not the perpetrator, he and Robin take matters into their own hands, and delve into the dark and twisted worlds of the other three men. But as more horrendous acts occur, time isrunning out for the two of them...
  Tovább
  ISBN: 9780751563597
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 740 Ft

  3 179 Ft(15%)

 • Silkworm PB *

  Silkworm PB *

  J.K. Rowling (As Robert Galbraith)
  Kiadó: Time Warner
  When novelist Owen Quine goes missing, his wife calls in private detective Cormoran Strike. At first, she just thinks he has gone off by himself for a few days - as he has done before - and she wants Strike to find him and bring him home.But as Strike investigates, it becomes clear that there is more to Quine's disappearance than his wife realises. The novelist has just completed a manuscript featuring poisonous pen-portraits of almost everyone he knows. If the novel were published itwould ruin lives - so
  Tovább
  ISBN: 9780751549263
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 740 Ft

  3 179 Ft(15%)

 • The Cuckoo's Calling

  The Cuckoo's Calling

  J.K. Rowling (As Robert Galbraith)
  Kiadó: Time Warner
  Rowling magát elsőkönyves nyugalmazott katonai rendőrnek kiadva, Robert Galbraith álnéven jelentette meg áprilisban a The CuckooÍs Calling (Szól a kakukk) című krimijét, amelynek főhőse, Cormoran Strike magándetektív, az afganisztáni háború veteránja egyszupermodell rejtélyes halála ügyében nyomoz.A szaksajtó a könyvet évek óta a legjobb kezdő bűnügyi regényként méltatta. A mű tökéletessége felkeltette a Sunday Times című brit vasárnapi lap gyanúját, amely vizsgálódni kezdett, és kiderítette, hogy akrimit valójában minden idők egyik legsikeresebb szerzője, a 450 millió példányban eladott Harry Potter-könyvek írója publikálta.
  Tovább
  ISBN: 9780751549256
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 740 Ft

  3 179 Ft(15%)

 • Casual Vacancy PB

  Casual Vacancy PB

  Rowling,J.K.
  Kiadó: Time Warner
  J.K. Rowling első, felnőtteknek szánt könyve, melyet kiadója - műfaját tekintve - fekete komédiaként definiál.Egy látszólag békés angol kisvárosban tapasztalható társadalmi feszültségek ábrázolása áll a történet középpontjában.Az alig negyven-egynéhány évesen megboldogult Barry Fairweather halála szó szerint felforgatja Pagford városkát. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött háború tombol: gazdagokháborúja a szegényekkel, kamaszoké a szülőkkel, feleségeké a férjekkel, tanároké a tanítványokkal...Mert Pagford nem az, aminek látszik, és Barry megüresedett önkormányzati helye a valaha megélt legnagyobb háborút robbantja ki a helységben. Ki fog győzni a szenvedélyektől, köpönyegforgatástól, döbbenetes leleplezésektől viharos választáson?
  Tovább
  ISBN: 9780751552867
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 740 Ft

  3 179 Ft(15%)