0

Keresés:

2018. oktober 12., péntek 06:37

Miről beszélek, amikor futásról beszélek?

Miről beszélek, amikor futásról beszélek?

Napjaink egyik legnépszerűbb szerzője Murakami Haruki. Kortárs japán irodalmat ajánlunk.

Évek óta az irodalmi Nobel-díj várományosaként emlegetik, napjaink egyik legnépszerűbb írója. Idén a díj körüli herce-hurca miatt ismét nem fogja megkapni, de szerencsére olvasói így is rajonganak érte. Regényei különös keverékei a mágikus realizmusnak, fantasztikus, realisztikus és szürreális elemeket ötvöznek, olvasásuk közben megszűnik számunkra a világ. A könnyed olvashatóság azonban sokszor nehéz témákat takar, így a háborús bűnök, vagy az orwelli világ újragondolása. Gyakran találhatunk műveiben konkrét vagy távoli utalásokat zeneművekre, más irodalmi művekre, vagy  érdekesen választott - korántsem japános hangzású -  neveket főszereplőinek. (Kafka on the Shore, Norwegian Wood, 1Q84) Mindenképpen olvassank el legalább egyet a művei közül, valószínű, hogy többre is lesz kedvük.Hamarosan kapható lesz új regénye nálunk, jegyezzék elő.

Murakami művei a Librotrade webáruházában itt találhatók.

Még egy japán származású szerzőt szeretnénk figyelmükbe ajánlani. Ő már elnyerte az Irodalmi Nobel-díjat. Méltatásában az hangzott el:

"Ha összeadjuk Jane Austent és Franz Kafkát, elénk járul Kazuo Ishiguro egy csukott kagylóhéjban. A recepthez már csak egy kis Marcel Proust szükségeltetik, és akkor nagyjából már megvan, miféle művek kerülnek ki Ishiguro keze alól.” – nyilatkozta a Svéd Akadémia titkára, Sara Danius.

A második világháború gyötörte Angliában játszódik a Napok romjai,  talán legismertebb regénye, amelyből nagy sikerű film is készült.Nagyon nyomasztó disztópiája a Ne engedj el, amely súlyos erkölcsi kérdéseket feszeget. Itt találják nálunk kapható műveit.

Aki pedig érdeklődik Japán és a japán nyelv iránt, ide gyűjtöttünk egy csokorra való címet szótárakból, nyelvkönyvekből, könnyített olvasmányokból.

Nézegessenek, válogassanak webáruházunkban. Amennyiben inkább személyesen válogatnának inkább, szeretettel várjük Önöket boltjainkban vagy raktárunkban.

 • Killing Commendatore Hb

  Killing Commendatore Hb

  Murakami,Haruki
  Kiadó: Random House,Uk
  Murakami legújabb regényében egy művész kapcsolatba kerül egy idegen párhuzamos világgal, amelyből maga a Commendatore is származik, Hamrosan a művésznek be kell szállnia egy olyan kutatásba, amely egészen egy, a múltjában történt tragédiájáig vezetivissza. Murakami ebben a regényében arra keresi a választ, hogy a saját múltunkkal történő szembenézés elhozza a nyugalmat, vagy csak még nagyobb fájdalmat okozThe epic new novel from the internationally acclaimed and best-selling author of 1Q84.In Killing Commendatore, a thirty-something portrait painter in Tokyo is abandoned by his wife and finds himself holed up in the mountain home of a famous artist, Tomohiko Amada. When he discovers a strange painting in the attic, he unintentionally opensa circle of mysterious circumstances. To close it, he must complete a journey that involves a mysterious ringing bell, a two-foot-high physical manifestation of an Idea, a dapper businessman who lives across the valley, a precocious thirteen-year-oldgirl, a Nazi assassination attempt during World War II in Vienna, a pit in the woods behind the artist's home, and an underworld haunted by Double Metaphors.A tour de force of love and loneliness, war and art - as well as a loving homage to The Great Gatsby - Killing Commendatore is a stunning work of imagination from one of our greatest writers.
  Tovább
  ISBN: 9781787300194
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  6 595 Ft

  5 606 Ft(15%)

 • Japán Társalgás 2.Kiadás

  Japán Társalgás 2.Kiadás

  Kiadó: Lingea Kft.
  Lehetővé tesszük Önnek a kommunikációt utazásai során a mindennapi helyzetekben és vészhelyzetekben egyaránt, még akkor is, ha az adott nyelvben teljes kezdőnek számít. A hangsúlyt az aktív kommunikációra, az áttekinthetőségre és a szövegben való könnyűtájékozódásra fektettük.
  Tovább
  ISBN: 9786155409981
  nyelv(ek): japán , magyar
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 490 Ft

  2 967 Ft(15%)

 • What I Talk ABout When I Talk About Running
  nincs raktáron

  What I Talk ABout When I Talk About Running

  Murakami,Haruki
  Kiadó: Random House,Uk
  Murakami regénye, a What I Talk About When I Talk About Running (Miről is beszélek, amikor a futásról beszélek) a legönéletrajzibb könyve, az egész könyv egy hatalmas monológ, amelyben a szerző életét a sporton átszűrve mutatja be.33 évesen kezdett el futni, hogy fogyjon, miután abbahagyta a dohányzást. Egy éven belül lefutotta az első maratonját, sőt teljesítette az eredeti maratoni távot, Athén és Marathon között, csakhogy ellenkező irányban, mert nem akart Athénba érkezni alegnagyobb dugóban. Legjobb idejét 1991-ben futotta: 3 óra 27 perc alatt teljesítette a maratoni távot. 1995-ben lefutotta a 100 kilométeres ultramaratont is, 11 óra alatt, bár félúton majdnem összeesett. A táv második felét vallásos élményként írja le,de megfogadta, soha többet nem próbálja újra. Meggyőződése, hogy egy szerencsés író életében talán 12 könyvet írhat. Nem tudom, nekem mennyi van még hátra, remélem még négy-öt lesz. Amikor futok, sosem érzek ilyen határokat. Négyévente kiadok egy vastagregényt, de egy tíz kilométeres futóversenyen, egy félmaratonon és egy maratonon minden évben részt veszek. Murakami reggel négykor kel, négy órát ír, majd fut tíz kilométert. A sírjára azt szeretné, hogy írják: legalább sosem gyalogolt.
  Tovább
  ISBN: 9780099532538
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 545 Ft

  2 163 Ft(15%)

 • The Remains of The Day *

  The Remains of The Day *

  Ishiguro,Kazuo
  Kiadó: Faber and Faber Ltd.
  From the Nobel Prize-winning author of Never Let Me GoWinner of the Booker PrizeA contemporary classic, The Remains of the Day is Kazuo Ishiguro's beautiful and haunting evocation of life between the wars in a Great English House.In the summer of 1956, Stevens, the ageing butler of Darlington Hall, embarks on a leisurely holiday that will take him deep into the English countryside and into his past1956 forró nyara. Az előkelő Darlington Hall elegáns főkomornyikja, Stevens új gazdája biztatására néhány napos kirándulásra indul. Fő célja azonban nem Dél-Anglia lenyűgöző tájainak megismerése, hanem egy találkozó: azt reméli, hogy sikerülvisszacsábítania házvezetőnek Miss Kentont, akivel valamikor évekig együtt dolgozott. Ám kisebb-nagyobb kalandokkal tarkított utazása egyszersmind jelképes is.Stevens a kirándulás elbeszélésével párhuzamosan visszautazik a múltjába, és felidézi mindennapi életét a harmincas évekbeli főúri házban, Lord Darlington politikai kalandorságát - de mindenekelőtt saját kapcsolatát Miss Kentonnal, melynek természetétsok év után sem tisztázta magában.A Napok romjai az elveszett ügyek és az elvesztegetett szerelem, a megbánás álomszerűen szép és gazdag regénye. Stevens komikus sutasága és reménytelen tehetetlensége Ishiguro keze nyomán varázslatos egységbe olvad, és a fájdalmas múltat még maga előttis titkoló személyiség, valamint a kor és a környezet páratlan tanulmányává válik. Olyan fájdalmasan megindító és őszinte mű ez, amely sokáig kísért az olvasó emlékezetében.A Booker-díjas regényből film is készült, a főszerepeket Anthony Hopkins és Emma Thompson játszotta.
  Tovább
  ISBN: 9780571200733
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 075 Ft

  1 764 Ft(15%)

 • Pocket Oxford Kenkyusha Japanese Dictionary (2003 New Ed.)

  Pocket Oxford Kenkyusha Japanese Dictionary (2003 New Ed.)

  Kiadó: Oxford University Press
  The Pocket Kenkyusha Japanese Dictionary is an essential reference for any English-speaker learning Japanese, whether they're studying the language at school or university, or learning it on their own.It offers detailed coverage of Japanese vocabulary, giving headwords and examples in both romanized and script form, along with thousands of examples that help you find the translation you need quickly and easily.Translations for each entry are clear and concise, and offer guidance on grammar and usage, with slang, formal, and derogatory terms clearly marked.Additional supplements include a guide to grammar
  Tovább
  ISBN: 9780198607489
  nyelv(ek): japán , angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  5 935 Ft

  5 045 Ft(15%)

 • Never Let Me Go *

  Never Let Me Go *

  Ishiguro,Kazuo
  Kiadó: Faber and Faber Ltd.
  Különös körülmények között nevelkednek a világtól elzárt magániskola, Hailsham növendékei. Noha minden szempontból kitűnő nevelést kapnak, tanáraik mintha egyszerre tartanának tőlük és szánnák őket. A diákok megtanulják, hogy különlegesnek számítanak, éshogy kiváló egészségük megőrzése nem csupán önmaguk érdeke, hanem a társadalomé is. Ám furcsa módon a külvilágról, melyet majdan szolgálniuk kell, szinte semmit nem tudnak. S ahogy múlnak az évek, az idillinek tetsző elszigeteltségben lassan ráébrednek,hogy az egyre gyakrabban megtapasztalt félreértések, zavaró ellentmondások hátterében sötét titok bújik meg.Az egykori diák, Kathy, harmincas évei elején idézi fel hailshami emlékeit, amikor felbukkan az életében két régi iskolai barátja, Ruth és Tommy. Miközben megújul és megerősödik barátsága Ruthszal, parázsló tinivonzalma Tommy iránt pedig szerelemmé kezdérni, az elfojtott emlékek nyugtalanítóan a felszínre törnek, s a visszatekintés felismerései következtében a barátoknak újra szembe kell nézniük a gyermekkoruk hátterében rejtőző igazsággal, mely egész életüket meghatározza. Ám a drámai őszinteségűszembesülés talán túl későn érkezik el mindhármójuk számára, kapcsolatuk szövevényének szálait már nem bogozhatja szét megnyugtatóan.A Napok romjai szerzőjének megtévesztő egyszerűséggel kibontakozó remekműve rendkívüli érzékenységgel tárja elénk a remény és az elfogadás, beletörődés időtlen drámáját. A visszafogott nyelvezet csalóka látszata mögött páratlan érzelmi mélység rejlik,melyet kiaknázva Ishiguro merészen újszerű megközelítésben vizsgálja egy napjainkban igen aktuális társadalmi kérdés erkölcsi szempontjait.A regény számos nyelven óriási sikert aratott, 2005-ös megjelenését követően rövid időn belül több jelentős irodalmi díjat is elnyert, és a Time magazin beválogatta a száz legjobb angol nyelvű regény közé.
  Tovább
  ISBN: 9780571224142
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 910 Ft

  2 474 Ft(15%)

 • Kafka On The Shore *

  Kafka On The Shore *

  Murakami,Haruki
  Kiadó: Random House,Uk
  Kafka on the Shore follows the fortunes of two remarkable characters. Kafka Tamura runs away from home at fifteen, under the shadow of his father's dark prophesy. The aging Nakata, tracker of lost cats, who never recovered from a bizarre childhoodaffliction, finds his pleasantly simplified life suddenly turned upside down. Their parallel odysseys are enriched throughout by vivid accomplices and mesmerising dramas. Cats converse with people
  Tovább
  ISBN: 9780099494096
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 635 Ft

  2 240 Ft(15%)

 • Japan - Obw Factfile 3Rd Ed. Level 1

  Japan - Obw Factfile 3Rd Ed. Level 1

  Bladon,Rachel
  Kiadó: Oxford University Press
  What is Japan? It is everything new and modern: the Tokyo Sky Tree, 634 metres high
  Tovább
  ISBN: 9780194236690
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 100 pld felett
  Rendelhető

  Bolti ár:

  1 490 Ft

  1 267 Ft(15%)

 • An Artist of The Floating World *

  An Artist of The Floating World *

  Ishiguro,Kazuo
  Kiadó: Faber and Faber Ltd.
  It is 1948. Japan is rebuilding her cities after the calamity of World War Two, her people putting defeat behind them and looking to the future. The celebrated artist, Masuji Ono, fills his days attending to his garden, his house repairs, his two growndaughters and his grandson
  Tovább
  ISBN: 9780571209132
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  1 965 Ft

  1 670 Ft(15%)