0

Keresés:

2017. oktober 11., szerda 08:09

Örülj, hogy lány!

Örülj, hogy lány!

Örülj, hogy lány, mert, október 11-én van a Lány gyermekek világnapja. Sokan nem örülnek, ha lányuk születik, mert ők "csak" lányok és nem fiúk. Nem viszi tovább az apa nevét, nem lehet vele azt csinálni, amit egy fiúval. Pedig ma már nem így van. Szóval annak is "Örülj, hogy lány!"

S hogy erre a UNICEF szerint miért van szükség erre a napra? Mert sok társadalomban a lányok, nők, asszonyok még mindig csak másodrendű állampolgároknak számítanak.

Pedig lányok nélkül nincsenek azok a nők és asszonyok, akik megszüljék azokat a férfiakat, akik így gondolkoznak. Nem véletlenül mondják: „Ha a férfiaknak kéne szülnie, kihalna az emberiség.” Szóval: „Örülj, hogy lány!” Ők teszik lehetővé, hogy később a fiúk felnőtt fejjel politikusdit, meg katonásdit „játszhassanak”, amelytől erősnek és nagynak érzik magukat. Különben is minden „erős férfi” mögött ott áll egy erős nő.

A párommal mi is nagyon szerettünk volna egy kislányt. Feleségem első házasságából már van egy fiunk. Úgy éreztük, egy (vagy két) kislánnyal lett volna teljes a család. A sors úgy hozta, hogy vágyunk majdnem teljesül is, igaz, nem egészen úgy, ahogy terveztük. Az élet elibénk sodort egy kislányt, akit ráadásul úgy is hívtak, ahogy mi szerettük volna nevezni a kislányunkat, Eszternek. Sajnos azonban máshogy alakultak a dolgok, és nem tudott a családunk tagja lenni. Úgyhogy „Örülj, hogy lány!”

És akkor álljon itt a UNICEF becslése, miért is veszélyeztetettebbek a lányok és miért is hozták létre ezt a a napot? „Az UNICEF legújabb becslései szerint minden harmadik – 20 és 24 év közötti – nő 18 éves kora előtt ment férjhez. Közülük 23 millióan még 15 évesek sem voltak a házasságkötéskor. Az UNICEF a Lány gyermekek világnapja alkalmából a gyerekházasság kockázataira és következményeire kívánja felhívni a figyelmet.” (www.unicef.hu)

Azért nem baj, ha fiú is, csak egészséges legyen!

Ezen alkalomból most Janikovszky Éva Örülj, hogy lány! c. könyvét ajánljuk!

 

 • Örülj, Hogy Lány ! 9.

  Örülj, Hogy Lány ! 9.

  Kiadó: Móra Kiadó
  Van, amit az ember előre megérez. Különösen akkor, ha babát vár. Nem is akartam előre megtudni, hogy mi lesz, mert nekem csak lányom lehet. És az az érdekes, hogy amikor meghallottam, hogy én most már igazán anyuka vagyok, és kisfiam van, eszembe semjutott, hogy lányt akartam, csak annak örültem, hogy végre megszületett és egészséges, és amikor fölsírt, tudtam, hogy csak ő lehet a mi gyerekünk. Hogyan is lett volna lány, mikor fiú!
  Tovább
  ISBN: 9789631193909
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  1 999 Ft

  1 699 Ft(15%)

 • Hurra, Es Ist Ein Mädchen (3)

  Janikovszky Éva
  Kiadó: Móra Kiadó
  ISBN: 9789631193923
  nyelv(ek): német
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  1 990 Ft

  1 692 Ft(15%)

 • Be Glad It's A Girl

  Janikovszky Éva
  Kiadó: Móra Kiadó
  ISBN: 9789631188325
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Ameddíg a készlet tart (utolsó 1-10 pld)

  Bolti ár:

  1 990 Ft

  1 692 Ft(15%)