0

Keresés:

Vigyázz, mert mozdulni kezdek!

Vigyázz, mert mozdulni kezdek!

Galatea - A Short Story

 
Testem csontos dermedtségben szunnyad,
de lelkem, lelkem él - 
s ha nézlek, látlak is;
ha fogsz, tapintasz is,
ha közel hajolsz, érzed
 szűk ajkam meleg fuvallatát.
És vigyázz, mert lüktető lelkem élénksége
betölti most húsom porzó, fakó ereit.
És vigyázz, mert felébredek. 
És vigyázz, mert 
mozdulni kezdek!
 

Az ókori Görögországban egy kivételes márványszobrász istenektől kapott ajándékban részesül: elültetik az élet sarjadó magvát remekművébe, a káprázatos nőt formázó, elefántcsontból készült testbe – a testbe, amelynek gondos megmunkálása során Pygmalion kezét a nők iránti elveszett hit és teljes kiábrándultság vezeti. Az életre kelt Galatea a báj, a szépség, az alázat és engedelmesség modellje – legalábbis ura ebben a reményben ringatja magát. A nőben azonban, lélegző szellemében megmerítkezve felébrednek vágyai: a szabadság, az önálló akarat és a függetlenség iránti vágy. Megszállott férje kétségbeesetten próbálja kordában tartani, orvosok és nővérek állandó felügyelete alatt. Galatea azonban kész mindent megtenni, hogy megszabaduljon béklyóitól és szabad akarata szerint élhessen.

A Pygmalion történet bátor és mindent felforgató erővel bíró feldolgozása a nagyszerű Madeline Miller-től, a The Song of Achilles és a Circe bestseller szerzőjétől.

 
 
 
 • Galatea (A Short Story)

  Galatea (A Short Story)

  MILLER,MADELINE
  Kiadó: BLOOMSBURY
  In Ancient Greece, a skilled marble sculptor has been blessed by a goddess who has given his masterpiece - the most beautiful woman the town has ever seen - the gift of life. Now his wife, he expects Galatea to please him, to be obedience and humility personified. But she has desires of her own, and yearns for independence.In a desperate bid by her obsessive husband to keep her under control, she is locked away under the constant supervision of doctors and nurses. But with a daughter to rescue, she is determined to break free, whatever the cost...
  Tovább
  ISBN: 9781526652065
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 849 Ft

  Online ár:2 422 Ft