0

Keresés:

Igaz történet alapján

Rendezés:
 • King and the Christmas Tree

  King and the Christmas Tree

  A.N.Wilson
  Kiadó: Kings Road Publishing
  Every December, a huge Christmas tree arrives in Trafalgar Square. Bedecked in lights, it is a shimmering, festive beacon in the heart of London. But even more enchanting than the twinkling decorations and scented pine is the story behind the tree: a story of loyalty, friendship and resistance.On a cold evening in 1940, German warships made their way towards Oslo. It seemed inevitable that Norway, like so many other European nations, would soon submit to the Nazi regime. But the countrys indomitable King Haakon VII refused to surrender. Making his escape through his country towards the safe haven of Britain, King Haakon became an icon of hope for his people. And so, over seventy years later, the tree in Trafalgar Square remains as an enduring gift of thanks from Norway to the people of Britain.In The King and the Christmas Tree historian A. N. Wilson artfully weaves together this tale of courage and friendship between nations. Richly illustrated and beautifully told, it is a delightful Christmas cracker for everyone, young and old alike.
  Tovább
  ISBN: 9781786580900
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 990 Ft

  Online ár:4 241 Ft

 • The Crown - Political Scandal, Personal Struggle and the Years that Defined Elizabeth II, 1956-1977

  The Crown - Political Scandal, Personal Struggle and the Years that Defined Elizabeth II, 1956-1977

  Lacey, Robert
  Kiadó: BONNIER ZAFFRE
  The Crown: The Official History Behind the Hit NETFLIX Series: Political Scandal, Personal Struggle and the Years that Defined Elizabeth II, 1956-1977
  Tovább
  ISBN: 9781788701822
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  5 790 Ft

  Online ár:4 922 Ft

 • Auschwitzi bölcsödal

  Auschwitzi bölcsödal

  Kiadó: KOSSUTH KIADÓ
  A regény egy német ápolónö igaz történetén alapul, akit öt gyermekével és férjével hurcoltak Auschwitz Birkenauba. Helene Hanemann árja németnek számított, így rá nem vonatkoztak a faji törvények, férje azonban cigány származású volt - egyébként hegedümüvész -, így ö ésa gyerekek is a náci faji törvények hatálya alá tartoztak. Amikor a Gestapó tisztjei megjelentek a lakásukon, hogy elvigyék a családot, Helenére nem terjedt ki a deportálási parancs. Maradhatott volna, de ö családjával tartva, önfeláldozó módon osztozott sorsukban.
  Tovább
  ISBN: 9789630998062
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 400 Ft

  Online ár:2 890 Ft

 • On Wings of Eagles

  On Wings of Eagles

  FOLLETT, KEN
  Kiadó: PAN MACMILLAN
  On Wings of Eagles is the thrilling novel based on the incredible real-life rescue of two Americans by a Green Beret colonel and a group of corporate executives from revolutionary Iran, from number one bestseller Ken Follett.A Terrifying Prison As Iran descends into revolution, two Americans get caught up in the pheaval They are captured and held in a heavily guarded fortress. Their situation is desperate, with the US government refusing to get them out. But all hope is not lost . . A Daring RescueThis is the fictionalised real-life story of a Green Beret colonel, who came out of retirement to lead a secret raid. The computer executives, shaped into a crack commando team. And the Texas industrialist, Ross Perot, who would not abandon two Americans in an Iranian jail.A Dangerous EscapeBreaking the prisoners out is only the beginning of the mission. In order to get to the safety of the Turkish border, they must make a treacherous overland journey whilst avoiding an enemy that is closing in . . .
  Tovább
  ISBN: 9781509862351
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 835 Ft

  Online ár:3 260 Ft

 • Az utolsó császárné

  Az utolsó császárné

  MIN,A.
  Kiadó: KOSSUTH KIADÓ
  Az Orchidea császárné címü regény folytatásában, Az utolsó császárné címü kötetben az olvasó megismerkedhet a 19. század végi Kína történelmével, melyben az egy kézben összpontosuló hatalom jelenti az állandóságot. A hatalom birtokosa pedig nem más, mint a rendíthetetlen, vakmerö, bátor és szellemes Ce-hszi császárné, a korábbi Orchidea avagy Jehonala úrnö – ahogy az olvasók Anchee Min regényének elsö kötetében megismerhették.
  Tovább
  ISBN: 9789635445202
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 500 Ft

  Online ár:3 825 Ft

 • Arab paloták szolgálója voltam

  Arab paloták szolgálója voltam

  SHUKRI, LEILA
  Kiadó: KOSSUTH KIADÓ
  Laila Shukri Bibi Shaik történetében meséli el azok sorsát, akik a saját börükön tapasztalták meg a modern kori rabszolgatartás rendszerének kínjait.
  Tovább
  ISBN: 9789635446902
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 290 Ft

  Online ár:3 647 Ft

 • Grace Kelly és a szerelem legendája

  Grace Kelly és a szerelem legendája

  BENEDICT
  Kiadó:
  A gyönyörü Grace már híres színésznö, szülei elismerését mégsem sikerül kivívnia. A nagy szerelem is elkerüli, ám ekkor találkozik a monacói herceggel...
  Tovább
  ISBN: 9789635443345
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 990 Ft

  Online ár:3 392 Ft

 • Bonnie és Clyde

  Bonnie és Clyde

  Kiadó: KOSSUTH KIADÓ
  Texas, 1931. A nagy gazdasági világválság a csúcspontra hág, Bonnie pedig mérföldekre van Clyde-tól. A férfi rács mögött, a nö pedig vár rá. Közös életükröl szött álmaik napról napra halványulnak.
  Tovább
  ISBN: 9789635446629
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 500 Ft

  Online ár:3 825 Ft

 • 40 ösz

  40 ösz

  Kiadó: MAXIM KIADÓ
  A könyv egy keletnémet család megindító története: a világháborútól kezdve a vasfüggöny (és a berlini fal) leomlásáig kísérhetjük végig a sokgyerekes pedagóguscsalád viszontagságos sorsát. A mesélö nem akárki: egyrészt a család Nyugatra szökött gyermekének Amerikában született lánya, másrészt az elsö amerikai nö, akiböl hírszerzö tiszt lett Berlinben, aki átjárhatott a várost - meg a szovjet és az amerikai zónát - végzetesen megosztó határvonalon, ahol sok kétségbeesett menekülö lelte halálát.
  Tovább
  ISBN: 9789632617763
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  43 499 Ft

 • Közel a horizonthoz
  új

  Közel a horizonthoz

  KOCH
  Kiadó: MAXIM KIADÓ
  Egy nagy szerelem története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekröl, és az elengedés erejéröl. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérö jövö vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És föleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése elött fog állni… Történet egy olyan életröl, amely derülátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, öszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiröl, és közben nem egy tabutémát érint.
  Tovább
  ISBN: 9789634994367
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 799 Ft

  Online ár:3 229 Ft