0

Keresés:

Alapjogok - Alkotmánytan Ii. (4.Átdolg.Kiadás,2008)

Sári János-Somody Bernadette

Raktárkészlet: 1-10 pld
Rendelhető

Bolti ár:

4 480 Ft

3 808 Ft(15%)

Könyv jellemzők

KiadóOsiris Kiadó
CélcsoportSzakkönyv
Oldalszám419
KötésKötött
Súly0.810 kg
Méret (cm)24.5x17.5x2.5
ISBN9789633899694
Nyelvmagyar
Nyelvi szintC2-anyanyelvi
Kiadás éve2008
Az először 2000-ben Sári János tollából megjelent tankönyv átfogóan, a magyar alkotmányjog szemszögéből dolgozza fel az alapjogok témakörét. A kötet az emberi és polgári jogok történeti és összehasonlító megközelítésén túl két pillérre építkezve
mutatja be e jogok magyar alkotmányjogi alapjait. A tananyag egyik pillére a magyar alkotmánybírósági gyakorlatból kikristályosodó alapjogi dogmatika, a másik az alapjogok törvényi, szakjogági szabályokban való megjelenésének érzékeltetése.
Az átdolgozott kiadás az aktualizáláson túl margócímekkel és tárgymutatóval bővült, továbbá a hazai emberi jogi szakirodalom bibliográfiája is kiegészült a legújabb kötetekkel, tanulmányokkal. Ezek a változások nemcsak az alapjogi tananyag
feldolgozásában, elsajátításában nyújtanak segítséget, hanem lehetővé teszik azt is, hogy a kötetet kézikönyvként vagy további kutatások kiindulópontjaként lehessen használni.
A kötet a Kukorelli István szerkesztette Alkotmánytan I. című tankönyv második kötete, s együtt felölelik az alkotmányjog teljes területét és tananyagát.