0

Keresés:

Művészetek

Rendezés:
 • A Divatról Komolyan

  A Divatról Komolyan

  Csipes Antal
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  A társadalom a tömegfogyasztásnak köszönhetően átrendeződött: a divat már nemcsak az öltözködéshez kapcsolódott, hanem egyre több területre volt hatással. A reklámok, a sportok, az egészség, a szokások, a megjelenés a társadalom egészét befolyásolta. Amulandó divat sokkal közelebb került a művészethez, mint valaha gondoltuk.Ma a divat világát a művészet, az üzlet, az eladhatóság, a természetesség, a mesterkéltség, a praktikusság, az esztétika és az innováció jellemzi. A felsorolt kulcsszavak többsége a divat utolsó száz évében is jelentős szerepet töltött be. Korának egyikdivatikonja, Marlene Dietrich kézenfekvő tanácsokkal látta el a nőket: Öltözködése legyen ötletesen egyéni. Nem az a fontos, hogy drága ruhákat viseljen, hanem hogy minden ruhadarabjában, amit magára vesz, legyen valami eredeti, ami elüt a többinőétől. A divatban múlt és jelen elválaszthatatlan. A divat elfelejt és újraformál. E kérdéseket járja körül a szerző rajzokkal, fotókkal gazdagon illusztrált könyvében, amelyből az olvasó nem csupán tájékozódhat, de ötleteket is meríthet.
  Tovább
  ISBN: 9789635068685
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 400 Ft

  2 720 Ft(20%)

 • Hiedelemszövegek (A Magyar Folklór Szövegvilága 1.)

  Hiedelemszövegek (A Magyar Folklór Szövegvilága 1.)

  Pócs Éva
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  E kötettel indul új szöveggyűjtemény-sorozatunk, amely elsősorban a néphit, népi vallás, vallásos folklór szöveganyagát hivatott közreadni, részint a folklorisztika hagyományos kategóriarendszerében, műfaji beosztásában, részint az aktuális kutatások újkategóriáinak megfelelően.A kötet a hatalmas gyűjtött anyagból nem a teljes magyar néphitet, hanem annak egy kiválasztott szeletét reprezentálja: a hiedelemlények vagy mitikus lények gazdag és színes világát kívánja minél teljesebben bemutatni.Könyvünket a folklorisztika, antropológia, művelődéstörténet és más rokon tudományágak művelőinek, és a magyar kultúra múltja iránt érdeklődő szélesebb olvasóközönségnek is ajánljuk.
  Tovább
  ISBN: 9789635068807
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  5 300 Ft

  4 240 Ft(20%)

 • Oxford Dictionary of Musical Terms

  Oxford Dictionary of Musical Terms

  Latham
  Kiadó: Oxford University Press
  Printed music and writing about music involve the use of complex systems of notation and a wealth of technical terms in several languages. The Oxford Dictionary of Musical Terms provides clear, succinct, definitions of a comprehensive range of themusical terms, in English and other European languages, that are likely to be encountered in Western music, including in jazz and popular musical genres. Over 2,500 A-Z entries range across a spectrum of subjects, among them: rhythm, meter, forms,genres, pitch, scales, chords, harmony and counterpoint, notational systems, composition and analysis, performance practice, tempo, expression, musical periods, artistic movements, computer applications, acoustics, and many more. Entries provideetymologies, and are fully cross-referenced. Some are illustrated with music examples and tables. An appendix lists all composers mentioned in the Dictionary, with their dates. An ideal book for composers, professional musicians, those learning to playmusical instruments, and members of choirs and musical groups, the Dictionary is also be a useful quick reference book for concert-goers, C.D.-collectors, and radio listeners.
  Tovább
  ISBN: 9780198606987
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 815 Ft

  3 052 Ft(20%)

 • Nyírd Ki Ezt A Naplót + Pingálószett Egy Csomagban

  Nyírd Ki Ezt A Naplót + Pingálószett Egy Csomagban

  Smith Keri
  Kiadó: Maxim Kiadó
  Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogyösszegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy napló, amivelazt tehetsz, amit csak akarsz! Sőt, most egy pingálószettet is adunk mellé, amellyel akár azonnal nekiláthatsza napló kidekorálásának. A készlet tartalmaz festéket és ecsetet, ami többek között az ujjlenyomatokkészítéséhez lesz segítségedre, 6 db zsírkrétát, amelyekkel vadul színezhetsz, 10 db színes ceruzát,amelyekkel bármit megrajzolhatsz, illetve egy hegyezőt, ha elkopnának a ceruzáid. A szettet egy praktikusdobozban csomagoljuk a könyv mellé.Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt már el világszerte, megmozgatja a fantáziádat,elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni.Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!
  Tovább
  ISBN: 9789632614601
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 999 Ft

  2 399 Ft(20%)

 • A 20. Századi Magyar Színháztörténeti Kánon Alakulása

  A 20. Századi Magyar Színháztörténeti Kánon Alakulása

  Jákfalvi Magdolna (Szerk)
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  A kötet a 20. századi magyar színháztörténet alakulásával foglalkozik, a múltunkkal, a múlt megírásának lehetőségével. A szövegek szerzői fiatal dramaturgok, színháztörténészek, kutatók, akik az elmúlt hat évtized (kulturális) eseményeit nem élték át, azelőadásokat nem látták, így az azonnali, élményszerű tapasztalat megléte nélkül rekonstruálják a színházi alkotásokat. A kötet elemzései szembesültek az elmúlt hatvan év magyarországi beszédlehetőségeivel.Azt vizsgáltuk, hogy a rendelkezésre álló nyilvános dokumentumok hol és miként jelölik ki egy, a színházi legendákban mágikus szereppel felruházott esemény helyét. Az írások arról szólnak, hogy lehet-e a dokumentumok alapján egyáltalán rekonstruálniegyrészt a színházi előadást, másrészt az előadás hatásmechanizmusát.Reméljük, mindez megerősíti a tudományos és tudatos archiválás helyét a közösségi emlékezetben.A kötetben tizenhárom elemzés szerepel, ezért nem is állítjuk, hogy az elmúlt hatvan és kánonformáló előadásainak mindegyikét rekonstruáljuk, sőt azt sem, hogy ez a tizenhárom szöveg teljes történetté írhatná azt az igen összetett, éppen a kettősszínházi beszéd miatt rögzíthetetlen és recepciójában is kettős nyilvánosságot működtető korszakot, ami a múltunk lett 1930 és 2004 között. A kötet egy átfogó kutatás kezdeti eredményeit tartalmazza. Jákfalvi Magdolna Budapest, 2011. június 6,
  Tovább
  ISBN: 9789635068623
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 200 Ft

  1 760 Ft(20%)

 • Himnusz Kölcsey-Erkel Faximile Bónis F. Tanulmányával

  Himnusz Kölcsey-Erkel Faximile Bónis F. Tanulmányával

  Bónis Ferenc
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  ISBN: 9789635068265
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 000 Ft

  1 600 Ft(20%)

 • Magyar Népzenetörténet Cd

  Magyar Népzenetörténet Cd

  Paksa Katalin
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  A könyv a népzenetudomány és a népzeneoktatás közötti szakadékot szeretné áthidalni. Bartók Béla és Kodály Zoltán népzenekutatói munkásságából kiindulva és az utánuk következő nemzedékek tudományos eredményeit felhasználva teljes áttekintést ad népzenénktörténeti rétegeiről, stílusairól. Ismerteti a korszakok és a stílusok sajátos - a műzenétől eltérő - összefüggésrendszerét, folyamatában tárgyalja a rokonnépi és európai népzenei kapcsolatokat, a népzene és a műzene kölcsönhatását, a zeneifolklorizációt. Szól a dallamok zenei sajátosságairól, előadásmódjáról, népéletbeli használatáról, a szövegműfajokról. A könyvhöz számos kotta, fénykép és fakszimile tartozik.A kötethez megvásárolható 2 db CD megszólaltatja a zenei példatárat, élvezeteszenei élménnyel gazdagítva a megszerzett tudást.
  Tovább
  ISBN: 9789635067282
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 000 Ft

  2 400 Ft(20%)

 • A Művészet Szabadsága - Esszék A Jogi Cenzúra és A Kultúra

  A Művészet Szabadsága - Esszék A Jogi Cenzúra és A Kultúra

  Kiadó: Complex (Kjk) Kiadó
  Paul Kearns könyve mindvégig viaskodik azzal a kérdéssel, hogy tekinthető-e önálló sajátosságokkal bíró jognak a művészet szabadsága, vagy csak a szólásszabadság egy speciális megnyilvánulási formáját tisztelhetjük a művészi kifejezésekben, amelyekazonban eltérő elbírálást, esetleg többletvédelmet nem élvezhetnek. A művészet (és az azonos elbírálást igénylő irodalom) védelme, mondanunk sem kell, rendkívüli súlyú érvekkel támasztható alá egy modern jogrendszerben
  Tovább
  ISBN: 9789632956350
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 515 Ft

  3 612 Ft(20%)

 • Kiadói és Nyomdászjelvények Magyarországon 1800-1900 Ükh

  Kiadói és Nyomdászjelvények Magyarországon 1800-1900 Ükh

  Simon Melinda
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  Miért dönt a könyvkiadó éppen egy adott jelvény mellett? Miért választja védjegyének?Az általa fontosnak tartott értékekre vagy a terveiben szereplő könyvek jellegére akar utalni? Esetleg üzleti megfontolásból?Sok más érdekesség között ezekre a kérdésekre is keresi a választ e gazdagon illusztrált könyv szerzője.
  Tovább
  ISBN: 9789635068739
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  5 600 Ft

  4 480 Ft(20%)

 • A Magyar Népzene Tára Xii. Népdaltípusok 7.

  A Magyar Népzene Tára Xii. Népdaltípusok 7.

  Paksa Katalin
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  ISBN: 9789635068654
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  7 800 Ft

  6 240 Ft(20%)

 • Zománcművészet A Kezdetektől Napjainkig

  Ötvös Nagy Ferenc
  Kiadó: Scolar Kiadó
  ISBN: 9789632445397
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  5 995 Ft

  4 796 Ft(20%)

 • Magyar Művelődéstörténeti Lexikon Xiv. Mutatók
  nincs raktáron

  Magyar Művelődéstörténeti Lexikon Xiv. Mutatók

  Kőszeghy Péter
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  ISBN: 9789635069286
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 000 Ft

  3 200 Ft(20%)

 • Az Keresztyén Szüzeknek Tisztességes Koszorója
  nincs raktáron

  Az Keresztyén Szüzeknek Tisztességes Koszorója

  Pécsi Lukács
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  Bibliotheca Hungarica Antiqua sorozatPécsi Lukács az esztergomi káptalan ügyésze és a nagyszombati nyomda igazgatója volt. Az keresztyén szüzeknek tisztességes koszorója című műve az első magyar nyelvű gyermekkönyv, egyben az első nőnevelő olvasmány, egyben az első erkölcsbotanikai mű, segyben az első olyan könyv Magyarországon, amelyben botanikai ábrázolások vannak: húsz metszet jeleníti meg az erényeket jelképező virágokat. Pécsi Lukács forrása Lukas Martini munkája volt, amelyelőször Prágában, 1580-ban jelent meg.392 oldal fakszimile, 1,5 ív tanulmányNagyszombat M. D. XCI./Tanulmányfüzet: Kőszeghy Péter-Utasi Csilla
  Tovább
  ISBN: 9789635069262
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 000 Ft

  2 400 Ft(20%)

 • Basszus! Omega

  Basszus! Omega

  Mihály Tamás
  Kiadó: Noran Libro Kiadó
  Ez a megkapó őszinteséggel írott, fordulatokban és történetekben gazdag könyv nem csupán Mihály Tamás és az Omega együttes közös életéről szól, de érzékletesen jeleníti meg az elmúlt évtizedek Magyarországát egy olyan muzsikus szemével nézve, aki nemcsak hangszerének és a közkedvelt Omega-dalok dallamainak avatott mestere, de remek elbeszélő is. Az élvezetes sztorik, a nagy belföldi és külföldi sikerek és alkalmi visszaesések krónikáját lejegyző szerző kendőzetlenül beszél a mitikus rangot elértrock-együttes belső életének ellentmondásairól és saját gondjairól-bajairól, örömeiről is. A könyv minden sorát áthatja a zene iránti rajongás, valamint a mindenkori kollégák, barátok és ellenfelek iránt érzett megbocsátó ragaszkodás és szeretet.
  Tovább
  ISBN: 9786155274992
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  1 990 Ft

  1 592 Ft(20%)

 • A Hét Mesterlövésze I.

  A Hét Mesterlövésze I.

  Puzsér Róbert
  Kiadó: Scolar Kiadó
  A hazai filmrajongók első számú kultműsora, A Hét Mesterlövésze két és fél év alatt kétszáz adást ért meg a radiocafén. Váratlan eltűnése az éterből széles körben okozott elvonási tüneteket, ami a szerkesztő-műsorvezetőt, Puzsér Róbertet arra mozdította,hogy Budapest különböző mozijaiban egy éven át, tíz éjszakán keresztül ismertesse a mindenre elszánt filmrajongókkal, hogy melyik a valaha volt száz legjobb film. A csillapodni nem akaró, tömeges érdeklődés végül életre hívta ezt a kétkötetes kiadványt,mely egyszerre képes visszaadni a rádióműsor utánozhatatlan atmoszféráját, és kánonba foglalni minden idők ötven legkiválóbb filmjét, továbbá mindazt, amit azokról tudni kell. A kötet informatív, szórakoztató és mindezek felett szubjektív, ami pedigminden egyes során átsüt, az a celluloidszalag művészete iránti mérhetetlen fanatizmus és szenvedély. A könyv oldalai nem arról tanúskodnak, hogy a filmek milyen szerepet töltenek be az egyetemes kultúra történetében, hanem arról, hogy milyen hatássalvoltak a rádióműsorok készítőinek a személyes gondolkodására, világnézetére és érzésvilágára. A kötetben szereplő személyek tehát nem esztéták, vizuális szakemberek vagy filmtörténészek, hanem a szó valódi értelmében vett írástudók, olyan értelmiségiek,akik nem a filmek stiláris vagy egyéb formai sajátosságait veszik górcső alá, hanem a cselekmény mélyrétegébe hatolnak, és virtuóz asszociációikkal, sebészi pontosságú meglátásaikkal hoznak létre páratlanul erős kötést az olvasó és a film között.Népszerű filmklasszikusok, ahogyan eddig még nem láttuk őket, avagy bevezetés a filmtörténetbe - nem csak filmbarátoknak. A hazai média legismertebb, sőt leghírhedtebb megmondóembere, Puzsér Róbert - nagy sikerű rádióműsora, A Hét Mesterlövésze nyomán- ezúttal az elmúlt évtizedek filmtermését teszi szigorú kritikája tárgyává. A mozikban, televízióban és DVD-n folyamatosan ránk zúduló filmáradatból biztos kézzel válogatta ki azokat a műveket, melyek valóban jelentősek és időtállóak, ráadásul anagyközönség számára sem elérhetetlenek. Szókimondó értékítéletei minden bizonnyal élénk vitákat fognak kiváltani a filmbarátok körében, hiszen a szerzőnek a művészfilmekkel kapcsolatos sznobizmus éppúgy nem kenyere, mint a kritikátlan Hollywood-imádat.Valamennyi filmismertetőt nem egyszer ritkaságszámba menő, nagyméretű fotó illusztrál. A kétkötetes mű második kötete 2013 tavaszán jelenik meg.Első kötet1. Híd a Kwai folyón (1957, angol-USA, David Lean)2. A per (1962, francia-olasz-NSZK, Orson Welles)3. A jó, a rossz és a csúf (1966, olasz-spanyol-NSZK, Sergio Leone)4. Nem félünk a farkastól (1966, USA, Mike Nichols)5. Mechanikus narancs (1971, angol, Stanley Kubrick)6. A keresztapa (1972, USA, Francis Ford Coppola)7. Az utolsó tangó Párizsban (1972, olasz-francia, Bernardo Bertolucci)8. Jelenetek egy házasságból (1973, svéd, Ingmar Bergman)9. Száll a kakukk fészkére (1975, USA, Milos Forman)10. Az ötödik pecsét (1976, magyar, Fábri Zoltán)11. Hálózat (1976, USA, Sidney Lumet)12. Annie Hall (1977, USA, Woody Allen)13. A vágy titokzatos tárgya (1977, spanyol-francia, Luis Bunuel)14. A profi (1981, francia, Georges Lautner)15. A sebhelyesarcú (1983, USA, Brian De Palma)16. A nagy kékség (1988, francia-olasz-USA, Luc Besson)17. Krisztus utolsó megkísértése (1988, USA, Martin Scorsese)18. Veszedelmes viszonyok (1988, USA, Stephen Frears)19. Glengarry Glen Ross (1992, USA, James Foley)20. Keserű méz (1992, angol-francia, Roman Polanski)21. Idétlen időkig (1993, USA, Harold Ramis)22. Összeomlás (1993, USA, Joel Schumacher)23. A remény rabjai (1994, USA, Frank Darabont)24. Született gyilkosok (1994, USA, Oliver Stone)25. A gyűlölet (1995, francia, Mathieu Kassovitz)Második kötet26. Hetedik (1995, USA, David Fincher)27. Las Vegas, végállomás (1995, USA, Mike Figgis)28. Ments meg, Uram! (1995, USA, Tim Robbins)29. Személyazonosság (1995, német-angol, Philip Davis)30. 12 majom (1995, USA, Terry Gilliam)31. Kocka (1997, kanadai, Vincenzo Natali)32. Születésnap (1998, dán, Thomas Vinterberg)33. Amerikai szépség (1999, USA, Sam Mendes)34. Memento (2000, USA, Christopher Nolan)35. Rekviem egy álomért (2000, USA, Darren Aronofsky)36. Sade márki játékai (2000, USA, Philip Kaufman)37. Táncos a sötétben (2000, dán-német-holland-amerikai-angol-francia-svéd-finn-izlandi-norvég, Lars von Trier)38. Tigris és sárkány (2000, amerikai-tajvani-hongkongi-kínai, Ang Lee)39. Amélie csodálatos élete (2001, francia-német, Jean-Pierre Jeunet)40. A hitetlen (2001, USA, Henry Bean)41. Más világ (2001, spanyol-francia-USA, Alejandro Amenábar)42. Az utolsó éjjel (2002, USA, Spike Lee)43. Isten városa (2002, brazil-francia, Fernando Meirelles)44. Oldboy (2003, dél-koreai, Chan-wook Park)45. Nagy hal (2003, USA, Tim Burton)46. A gépész (2004, spanyol, Brad Anderson)47. A mások élete (2006, német, Florian Henckel von Donnersmarck)48. Parfüm: Egy gyilkos története (2006, német-francia-spanyol-USA, Tom Tykwer)49. Gran Torino (2008, USA, Clint Eastwood)50. In Bruges (2008, angol-belga, Martin McDonagh)A szerző korábban megjelent kötete a Scolar Kiadónál:Forrás (2008)
  Tovább
  ISBN: 9789632443874
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 750 Ft

  3 800 Ft(20%)

 • Alföldi Gyűjtés (Magyar Népköltészet Tára)

  Alföldi Gyűjtés (Magyar Népköltészet Tára)

  Kálmány Lajos
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  A tudós pap, Kálmány Lajos (1852-1919) hosszú időre feledésbe merült népköltési hagyatéka,amelynek megmentését Móra Ferencnek és Sebestyén Gyulának köszönhetjük, a Néprajzi Múzeum Kézirattárának egyik legértékesebb és legkeresettebb forráscsoportja. Az Alföldi gyüjtés című, jelentős terjedelmű kézirat gazdag népköltési gyűjtemény Arad,Bács-Bodrog, Békés, Csanád, Csongrád és Torontál megyék területéről, az 1872-1914 közötti évekből, amelynek megjelentetése immár száz éve a magyar folklorisztika nagy adóssága. A szövegeket Kálmány Lajos eredeti beosztása szerint, a gyűjtő jegyzeteivelegyütt közöljük
  Tovább
  ISBN: 9789635069545
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 500 Ft

  2 800 Ft(20%)

 • Volt Egy Feketém - A Budapesti Eszpresszók Története

  Volt Egy Feketém - A Budapesti Eszpresszók Története

  Zeke Gyula
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  Szenvedélyesen érdekel a kávés nyilvánosság különféle korszakainak egyszerisége és megismételhetetlensége. Ez ad keretet és korlátokat a kávéivás metafizikájának és erotikájának, afféle előrehozott, kulturális halálélmény, amely élni és végképp meghalniegyként segít. Fegyelmezett izgalommal kívánok beszélgetni ezekről a kérdésekről a könyvemben forrásaim jórészt már nem élő (neves és névtelen) szerzőivel éppúgy, mint az olvasóimmal, s miközben elébük tárom eredményeimet és gondolataimat, tudom, hogy adialógus során sok mindent kapok is majd tőlük.(Részlet a szerző előszavából)
  Tovább
  ISBN: 9789635069354
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 400 Ft

  2 720 Ft(20%)

 • Ljubovnoje Nasztrojenyije Cd

  Lesenko,Lev
  Kiadó: Mk-Cs
  ISBN: 0
  nyelv(ek): orosz
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Ameddíg a készlet tart (utolsó 1-10 pld)

  Bolti ár:

  5 125 Ft

  512 Ft(90%)

 • Utak és Tanulságok.Válogatott Művészettörténeti Tanulmányok

  Utak és Tanulságok.Válogatott Művészettörténeti Tanulmányok

  Szabó Júlia
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  Szabó Júlia művészettörténész halála (2004) után tíz évvel jelenik meg ez a válogatás kisebb írásaiból, művészettörténeti tanulmányaiból és kritikáiból. A cím - Utak és tanulságok - kettős értelemben is felfogható: az ismeretszerzés és gazdagodás fontosmódjára éppúgy utal, mint a magyar témakörökből kiinduló és a (mind földrajzi, mind a hagyományos korszakolás által régi és új között megvont határok ellenére) egyetemes kulturális összefüggést kereső művészettörténész munkájának műhelytitkaira. Azírások előtanulmányok vagy utólagos reakciók Szabó Júlia könyvekben megjelent nagyobb kutatói vállalkozásaira: a magyar aktivizmus történetére, a 19. századi festészetre, a tájábrázolás ikonográfiájára és történetére, az őt foglalkoztató nagy művészek,Csontváry Kosztka Tivadar, Gulácsy Lajos, Kassák Lajos, Moholy-Nagy László, Derkovits Gyula problematikájára. Egyben utalások arra is, mit végezhetett volna még el, ha ebben korai, váratlan halála meg nem akadályozza.
  Tovább
  ISBN: 9789635069217
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 500 Ft

  2 800 Ft(20%)

 • Első Lépések
  nincs raktáron

  Első Lépések

  Máté Gábor
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  Máté Gábor könyve a színészi pálya első lépéseiről szól.Szubjektív képsor, önéletrajzi elemekkel átszőve, a mesterség pszichikai, technikai alapjain át egészen összetett morális problémák felvázolásáig vezeti az olvasót. A könyv egy része valós időben született napló, Máté Gábor első színészosztályávalkapcsolatos munkaélményeinek rögzítése. Együtt követhetjük vele a napokra, sőt tanórákra lebontott feladatokat, együtt mérlegelhetjük a gyakorlatok célszerűségét, direkt vagy indirekt pedagógiai mechanizmusát, a sikert és a sikertelenséget. (Részlet asorozatszerkesztő előszavából)A Színház- és Filmművészeti Egyetemmel közös kiadás.Kiadás éve: 2014/ Terjedelem: 128 oldal/ Kötés: kartonált/ Formátum: A/5
  Tovább
  ISBN: 9789635069453
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Rendelhető

  Bolti ár:

  1 200 Ft

  960 Ft(20%)

 • Bevezetés A Színháztudományba

  Bevezetés A Színháztudományba

  Kotte,Andreas
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  A 21. század eleji színházértelmezésben bizonyos súlypont-áthelyeződéseket vehetünk észre, amelyek szerint színház jobbára ott jön létre, ahol az ember és a tárgy nem helyettesíthető. A legtöbb néző számára a színház nem idegen sem az igazságtól, sem avalóságtól, hanem testileg intenzív és valóságos. Amíg az új audiovizuális médiumok új virtuális realitásokat hoznak létre, addig a színházban a test és a tárgyak létének egyszerisége, jelenléte és multifunkcionalitása kelt érdeklődést.
  Tovább
  ISBN: 9789635069620
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 200 Ft

  2 560 Ft(20%)

 • Rákóczi-Induló, Kossuth-Szimfónia, Székely Fonó

  Rákóczi-Induló, Kossuth-Szimfónia, Székely Fonó

  Bónis Ferenc
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  20 történet a magyar zenérőlE kötet címében három kiemelkedő zenemű áll jelképeként a magyar zenetörténet három századának. E három évszázadban, témánk határai között maradva, olyan személyiségek tűnnek fel útjelzőül, mintRákóczi és Mozart, Berlioz és Liszt, Bartók és Kossuth,Erkel és Kodály. Nevük a magyar muzsika újabb kori történelmi ihletettségének megannyi tetőpontjára utal. Kötetünk tényeket tár fel abból a korból, amelyben a honi zeneművészet a török dúlás elmúltával fokozatosan megerősítette kapcsolatát Európával -meg abból a két emberöltőnyi időből, amelyben a világkultúra egyik vezető erejévé válhatott. Húsz fejezete ismeretlen áramlatokat tesz láthatóvá: korjelző mestereket és remekműveket, titkos szellemi kapcsolatokat világít meg, kísérletet téve arra, hogymegmutassa e törekvéseknek, e személyiségeknek, e műveknek és hatásoknak tereken és korokon átívelő jelentőségét.
  Tovább
  ISBN: 9789635069606
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 500 Ft

  2 800 Ft(20%)

 • Épített Varázslat. Csikós Attila Művészete
  nincs raktáron

  Épített Varázslat. Csikós Attila Művészete

  Csikós Attila
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  Csikós Attila ízig-vérig mestere szakmájának:művészi tehetsége szervesen egyesül építész-szaktudása zeneszeretetével és hozzáértésével. Úgy követi alegendás Oláh Gusztáv által kijelölt utat, hogy a hagyományokat és a legmodernebb technikai újdonságokat is felhasználja munkájához. Ettől válnak alkotásai kortalan értékekké és mégis nagyon maivá.Nemcsak saját stílussal bír, hanem értéssel és empátiával viszonyul az opera egészéhez és a csodára váró nézőkhöz. Ez a könyv gyönyörű utazás térben és időben: elindulva itthonról (ahová mindig vissza-visszatért), érintve Bayreuthot és Európa mindenfontosabb operaházát, eljutva egészen távoli világokig, Japánig, Észak- és Dél-Amerikáig. Csikós Attila lenyűgöző életútjának történetét varázslatos rajzok, díszlettervek és elkészült díszletek illusztrálják.Finta József építész
  Tovább
  ISBN: 9789635069361
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Rendelhető

  Bolti ár:

  5 500 Ft

  4 400 Ft(20%)

 • Filmszextétika

  Filmszextétika

  Kelecsényi László
  Kiadó: Scolar Kiadó
  A hatvanas évek szexforradalma és a hetvenes évek pornóhulláma letörölt minden szabályt és tiltást az ún. jó erkölcsök táblájáról. Milyen folyamat zajlott? A filmművészet szabadságharca vagy az ízléstelenség ellenforradalma? Erre a kérdésre keresi aválaszt Kelecsényi László filmtörténész közel kétszáz, művészi szándékú mozgókép tanulságait elemezve. Elemi ösztöneinkről szólva kalandozik az érzékek birodalmában, áttekintve az elmúlt fél évszázad során forgatott erkölcstelen meséket, melyekben olykoreladó a szerelem, amikor már nincsenek késői találkozások, és szinte senki sincs szerelemre hangolva, mikor majdhogynem tilos a szerelem, s a férfiak és nők nyíltan vállalják az új kor jelszavát, csak szexre kellesz, vagy még durvábban szólva, dugj meg!Mire senki sem süti le a szemét, még a moziban sem.Nem kell végignézni az összes emlegetett filmet. Elég, ha végigolvassák ezt a könyvet.
  Tovább
  ISBN: 9789632444994
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 450 Ft

  1 960 Ft(20%)

 • Színháztörténeti Képeskönyv

  Színháztörténeti Képeskönyv

  Belitska-Scholtz Hedvig (Szerk.)
  Kiadó: Osiris Kiadó
  ISBN: 9789633897911
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  9 800 Ft

  7 840 Ft(20%)

 • On The Stage of Europe (Európa Színpadán)

  On The Stage of Europe (Európa Színpadán)

  Marosi Ernő
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  ISBN: 9789635068081
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  10 000 Ft

  8 000 Ft(20%)

 • nincs raktáron

  Szent Lajos Élete és Bölcs Mondásai (S.A.R. Csernus Sándor)

  De Joinville, Jean
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  A középkori francia történeti irodalom remekei
  Tovább
  ISBN: 9789635069637
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 500 Ft

  2 800 Ft(20%)

 • A Szabadság Kicsiny Szigete (Művészsorsok A 20.Században)
  nincs raktáron

  A Szabadság Kicsiny Szigete (Művészsorsok A 20.Században)

  Kozák Gyula
  Kiadó: Balassi Kiadó Terjesztési Iroda
  Miről szól a könyv? Négy ember, négy művész élet küzdelméről a Horthy-korszakban, a holokauszt idején, a rövid 1945 utáni demokráciában, a Rákosi-korszakban, az 56 utáni fokozatosan fellazuló világban. (A négy művész közül valójában hároméról, mert VajdaLajos, aki ma már a művészet történészek konszenzusa alapján a 20. század egyik legjelentősebb magyar festője, 1941-ben meghalt.) Vajda fizikai valóságában tehát nem része a főtörténetnek, azonban mind azok életét meghatározta, akik ennek a szellemicentrumnak a közelébe kerültek.Arra a kérdésre talán választ tudok majd adni, hogy mi eredményezte A Rottenbiller kitüntetett szerepét, itt csak annyit érdemes megjegyezni, hogy egyebek (például a lakásban élő művészek személyisége) mellett az együtt élő művészek koncentrációja is okavolt, hogy a kortárs művészek és teoretikusok oly nagy számban fordultak meg ott. A lakás a szellemi ellenállás helyszíne lett, a szabadság kicsiny szigete, anélkül azonban, hogy erre aspirált volna... A fordulat évében szétzúzott Európai Iskola alapítóiés annak kemény magja, valamint a kulturális életből kiszorult vagy kiszorulóban lévő alkotó értelmiségiek, például Hamvas Béla és Kemény Kató, Ligeti György, Gedő Ilka, Kállai Ernő, Szentkuthy Miklós, Szabó Lajos, Tábor Béla és Mándy Stefánia, RozsdaEndre, Márkus Anna, Pilinszky János, akkor Márkus Anna férje, Mészöly Miklós és Polcz Alaine, Kurtág György és Kurtág Márta, valamint a hivatalos kánonnal szembeforduló fiatalok: Donáth Péter, Kovásznai György, Molnár Péter, Major János, Juhász Sándor,Kováts Albert, Végh László, Perneczky Gézaés még sokan mások a Rottenbillert olyan helynek tekintették, ahol szabad levegőt szippanthatnak, s ahol gondolataikat nemcsak kifejthetik, hanem azokra fogékony hallgatóságot is találnak. A Rottenbillerben lehetőség volt egy folyamatos, évtizedekigtartó diskurzus kialakulására, amely olykor megszakadt, majd máskor, másutt folytatódott, megsokszorozódott, több szálra bomlott, külföldre települt, a szálak egyike Párizsba, a másika New Yorkba, a harmadik Düsseldorfba vezetett, s e folyamat, hitemszerint, máig tart
  Tovább
  ISBN: 9789635069668
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: nincs raktáron
  Rendelhető

  Bolti ár:

  4 200 Ft

  3 360 Ft(20%)