0

Keresés:

2019. július 5., péntek 14:29

Titkon remélt, nagyon várt folytatások hamarosan

Titkon remélt, nagyon várt folytatások hamarosan

Néha éveket kell várni, hogy valamelyik kedvencünk folytatása megjelenjen. Most sincs másképp, de megéri!

Az egyik legkedveltebb mozicsatornán ment folytatásokban a disztópikus A szolgálólány meséje

A Testament kézirat természetesen el van zárva, nyilvánvalóan nem mondhatunk semmit a szereplőkről, sem arról, hogyan s merre kanyarodik a történet, és hogy változott-e valami Gileadban. De azt szinte biztosan tudhatjuk, hogy egy totalitárius diktatúrában továbbra is nagyon sötét a nők helyzete - no nem mindnek, de a többségüknek.A szolgálólány meséjét egy hang mondta föl, most három különböző női hang folytatja a történetet. Tizenöt év elteltével egy új generáció nőtt föl. Nagyon nehéz volt a nőknek új, gileadi életüket elfogadni, de talán a következő generáció, aki már ebbe született, könnyebben elfogadja. Vagy mégsem..?

Margaret Atwood regényt írt a világnak, amelyben éppen élünk.Nagyon várjuk, hogy kézbe vehessük, olvashassuk, és beszélgethessünk róla.Addig is. Nolite te bastardes carborundorum.

A könyv szeptember közepére-végére várható, és - ahogy lenni szokott - elsőre keményborítós változatban érkezik.

Talán könnyebb hangvételű a másik folytatás, a Postscript, ami a mai napig nagyon népszerű Utóirat:szeretlek  történetét zárja le.

7 éve halt meg Holly férje, és 6 éve már, hogy az utolsó levelet is elolvasta, amit neki címzett, arra bátorítva őt, hogy találja meg a boldogságot újra. Egy Gerry inspirálta önsegítő csoport, a PS, I Love You tagjai azonban akaratlanul is visszarántják Hollyt a mélybe, ahonnan nagyon sok munkával már egyszer visszakűzdötte magát. Holly kelletlenül ugyan, de csatlakozik a csoporthoz, veszélyeztetve a békét, amelyet annnyira áhított megtalálni. Ahogy elkezdi utazását a segítségre váró klubtagokkal, akikkel egyenként megpróbálja felfedezni, elhunyt szerettük milyen örökké élő dolgot hagyott nekik hátra, Holly lassan egy csudálatos, emlékezetes utat jár be : a jövő tárt karokkal való felfedezése vajon egyet jelent-e a múlt elárulásával, és mit is jelent a szeretni mindörökké..

Ez a könyv is szeptemberben várható. Nézegesség meg, és akár most elő is jegyezhetik. Ha pedig újra szeretnék elolvasni az előzményeket, rendeljék meg most webáruházunkban, vagy látogassanak el könyvesboltunkba, a Gerlóczy utcába. Várjuk Önöket szeretettel.

Margaret Atwood könyveit itt találják, Cecelia Ahern köteteit pedig itt. Neki most jelent meg a Roar  című könyve az olcsóbb, puha borítós változatban. Ennek hangvétele elüt a megszokott romantikus-mágikus Ahern hangulattól, inkább Atwood keserűségéből mutat kicsit. Milyen ma a nők helyzete a világban?  Várhatnak-e a nők nagyobb tiszteletet, ha egymásnak sem adják meg? Valóban láthatatlanokká válnak a nők, ha elmúltak fiatalok lenni? Mi történik, ha a polcra feltett feleség húsz év után leszáll onnan, és önálló gondolatokkal életre kel? Olvassák el, nagyon érdekes! Ahernről korábban itt írtunk.

 • The Testaments

  The Testaments

  Atwood, Margaret
  Kiadó: Random House,Uk
  SEQUEL TO THE HANDMAID'S TALEThe third season of the AWARD-WINNING TV SERIES is now airing on Channel 4 starring Elisabeth MossAnd so I step up, into the darkness within - or else the light.When the van door slammed on Offred's future at the end of The Handmaid's Tale, readers had no way of telling what lay ahead.With The Testaments, the wait is over.Margaret Atwood's sequel picks up the story 15 years after Offred stepped into the unknown, with the explosive testaments of three female narrators from Gilead.'Dear Readers: Everything you've ever asked me about Gilead and its inner workings is the inspiration for this book. Well, almost everything! The other inspiration is the world we've been living in.' Margaret Atwood'THE LITERARY EVENT OF THE YEAR' Guardian
  Tovább
  ISBN: 9781784742324
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  6 305 Ft

  5 359 Ft(15%)

 • Roar (Pb)

  Roar (Pb)

  Ahern,Cecelia
  Kiadó: Harper Collins *
  Thirty Women.Thirty stories.These stories sing and cry and shout and whisper from the page. They're sharp, clever, witty - a joy to read.'Donal Ryan, international bestselling author of The Spinning HeartI am woman. Hear me roar.Have you ever imagined a different life?Have you ever stood at a crossroads, undecided?Have you ever had a moment when you wanted to roar?The women in these startlingly original stories are all of us: the women who befriend us, the women who encourage us, the women who make us brave. From The Woman Who Slowly Disappeared to The Woman Who Was Kept on the Shelf and The Woman Who Returned andExchanged her Husband, discover thirty touching, often hilarious stories and meet thirty very different women. Each discovers her strength -each realizes she holds the power to make a change.Witty, tender, surprising, these keenly observed tales speak to us all, and capture the moment when we all want to roar.
  Tovább
  ISBN: 9780008283544
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  2 865 Ft

  2 435 Ft(15%)

 • The Handmaid's Tale

  The Handmaid's Tale

  Atwood, Margaret
  Kiadó: Random House,Uk
  Margaret Atwood immár klasszikusnak számító regénye, A szolgálólány meséje (The Handmaid's Tale) a disztópikus, Gileád Köztársaság nevű totalitárius társadalomban játszódik, amely az egykori Amerikai Egyesült Államok helyén jött létre. A környezetikatasztrófák által fenyegetett és zuhanó születési számokat mutató Gileádban torz fundamentalizmus uralkodik, amely militarizált formában tűzi zászlajára a visszatérést a hagyományos értékekhez. Offred (Elisabeth Moss), aki a Vezér háztartásábanSzolgálólányként dolgozik, az egyik utolsó termékeny nő, így a nőknek abba a kasztjába tartozik, akiket szexuális rabszolgaságra kényszerítenek a világ újbóli benépesítésére irányuló utolsó kétségbeesett erőfeszítés nevében. Offrednek ebben a rémisztőtársadalomban kell életben maradnia a Vezérek, kegyetlen Feleségeik, a háztartásvezető Marthák és a többi Szolgálólány között - akik közül bárki Gileád kémje lehet -, és beteljesítenie célját: mindezt túlélni és megtalálni a lányát, akit elvettek tőleFiercely political and bleak, yet witting and wise [...] this novel seems ever more vital in the present day--Observer- The New Review`Fiercely political and bleak, yet witting and wise' --Observer - The New Review'seems ever more vital in the present day, where [many] women live similar lives, dictated by biological determinism and misogyny.' --Obsever - The New Review
  Tovább
  ISBN: 9780099511663
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 10-100 pld
  Rendelhető

  Bolti ár:

  3 270 Ft

  2 780 Ft(15%)